home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Steve Jobs, a tolvaj és a másik Steve
(Q)
2011.11.02.
LXVI. évf. 44. szám

Hogy világossá váljon ítéletem valódisága mindazok számára, akik nem hinnék el, rögtön az elején elmondom, hogy 1995 telétől 1996 áprilisáig egy színes (fekete) bőrű családnál dolgoztam takarítóként és kertészként Budapesten, egy olyan helyen, amely a Pixar tulajdonában volt.Steve Jobs nem volt felt...

Hogy világossá váljon ítéletem valódisága mindazok számára, akik nem hinnék el, rögtön az elején elmondom, hogy 1995 telétől 1996 áprilisáig egy színes (fekete) bőrű családnál dolgoztam takarítóként és kertészként Budapesten, egy olyan helyen, amely a Pixar tulajdonában volt.
Steve Jobs nem volt feltaláló. Steve Jobs nem volt vizionárius, látnok, Steve Jobs nem volt semmi más, csak egy lelkileg nyomorult üzletember.
Mindent, amit elért, azt ''a másik Steve”-nek köszönhette, annak az embernek, akit Steve Wozniaknak hívnak.
Steve Wozniak fejlesztette ki és csinálta meg az APPLE I. és az Apple II. computert, melyet 666 dollárért vesztegetett a piacon.
Bevallottan szabadkőműves volt, és ma is az. -- Miért? -- kérdezték tőle. A hivatalos (szinte őrülten nevetséges) válasz pedig így hangzott: ,,Azért, hogy több időt tölthessek a családommal''. A ''Wizard of Woz”, azaz a ''másik Steve” csinált meg mindent, amit aztán Steve Jobs jó pénzért eladott.
Steve Jobs kereskedő volt, s az olyan mesék, amelyek a szerénységét hirdetik, mondvacsináltak. Nem volt sem látnok, sem géniusz, hanem egy nyamvadt kereskedő, aki nem tudott az élet igazi örömeinek élni, hanem mindent a profitszerzésnek rendelt alá. Többek között lerombolt (pénzerejével) egy konkvisztádor-korabeli kastélyt (amelyben lakott), hogy új, hatalmas erődöt építsen a helyére, minden nyilvános ítélethirdetést megfellebbezve, a maga oldalára fordítva a bírókat s az üzletembereket, akik mindvégig mögötte álltak, megszegve ezáltal a Törvényt.
Steve Jobs egy el nem ítélt fegyenc lett volna más korokban, amelyekben nem a gazdasági profit határozta meg a lét értelmét.
Steve Jobs neve nem fog fennmaradni. Kegyetlen gazdasági főnök volt, akivel az alkalmazottak többsége félt még a liftben is találkozni, mert minden elhibázott szó azon nyomban felmondást vonhatott maga után.
Steve Jobs egy önelégült üzletember volt, aki nem tudta sem kezelni, sem értékelni azokat a vállalkozásokat, amelyeket vezetett, s azt sem, hogy valaha emberi létre született. Steve Jobs neve említésre sem érdemes.
Annál inkább Steve Wozniaké, aki enthuziasztaként az Apple I.-et és az Apple II.-t megalkotta, megcsinálta, kifejlesztette, aki a másik Steve nemléte után is kiállt amellett, hogy ő és Jobs soha nem voltak közeli barátok. Steve Wozniak, aki bevallottan szabadkőműves, többek között ezt nyilatkozta 2011 júniusa táján (amikor rájött, hogy mit is kreált, s azt, hogy Jobs közeli halála szinte egészen biztos): ''Az igazi veszély, amit a robotok jelentenek az emberiség számára, úgy fog belopakodni hozzánk, mint egy szerencsétlenség. Amikor a robotok a gondolkodás magasabb formáira lesznek képesek, az emberiség (kilőtt nullaként -- a sz. m.) fölöslegesé válik, s a robotok kezébe kerül az emberiség sorsa.”
Tehát a Terminátor vészesen közelít felénk.
Steve Jobs értéke, ha számba vesszük a mögötte álló amerikai nagytőkét (ami azóta már legalább 40 százalékban rég a kínaiaké, s legalább 20 százalékban a minden dicséretet -- s nem földrengést -- megérdemlő japánoké) és azt, hogy a dollár érték(telenség)e a nullához közelít, és mindazt a mocskos és kegyetlen gaz-dálkodást, amit véghezvitt tirannusi kegyetlenségében, siker-, illetve hírnév- és pénzéhségében, a Mennyország Toursnál a pokol irányába mutat, nem pedig arra, hogy Edison (minden találmánya Tesla másolata volt!) várja a mennyben. Steve Jobs egy átlagos amerikai őrült, pénzsóvár üzletember volt.
Eközben Steve Wozniak volt elég lelki ereje ahhoz, hogy belássa mindazt a rosszat, amit elkövetett. (Azzal kezdte, hogy mások telefonjára kapcsolódva digitális terekből a pápának üzent, s nyilvánosan először Őfelségével beszélgetett arról, hogy bánja a bűneit -- bár ez a képmutatás csúcsa.) Az a Steve Wozzniak, akinek az Emlékezetére áttörhetetlen pecsétet tettek a szabadkőművesek, akik a technológia istenné nyilvánítását vallják, s akik (valószínűleg) lezuhantatták a privát repülőgépét. (Steve Wozniak is már régóta milliárdos, s az Apple egyik részvényese. Állítólag kb. egy évig emlékezet-kihagyásban szenvedett, aztán ''visszatért” az emlékezete, felesége állítólagos segítségével, nem tudta, mikor van munkanap, dolgozni nem járt be.) Milyen emlékezet lehetne benne az, ami ''visszatért”? Tudom, hogy szélsőjobboldali hazugságként hangzik mindez, de úgy érzem, minden párttól távol állóként kötelességem feltenni ezt a kérdést. A pszichikai harcok veteránjaként állítom, hogy mindez nem Véletlen volt. Wozniak akkora elme, hogy képes volt ismét felismerni és feltörni a kódot, amelyet a ''túl korai felszállás miatti zuhanás-szerencsétlenség”-ből eredő elmekihagyás nyomán ültettek belé. Wozniak volt és maradt az egyetlen elme, aki az Apple-impérium hátaslovaként (ma már bármely házi PC képes arra, amire egykor csakis az Apple Power-Macintoshok voltak képesek) mégis tört egyet, egy nagyon jót, az egész emberiség tudatán, a saját számlájára, önfeláldozó lucifer-prométheuszi fényhozóként.
Mára csak ennyit.
Ha tetszett, írjátok meg, s akkor, bizonyítékokkal alátámasztva, folytatom.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..