home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Sportoló nyugdíjasok között
Kónya-Kovács Otília
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám
Sportoló nyugdíjasok között

A muzslyai nyugdíjasok egyesületeiből verbuválódott csapat tagjai a rossz idő beálltáig heti két alkalommal, hétfőn és szerdán edzettek, erőnlétük megőrzése érdekében.

A főként hölgyekből álló csoportot néhány férfi is erősíti. Mindannyian nagyon szeretik ezeket az összejöveteleket. Ilyenkor minden bút, bánatot otthon hagynak, és csak a szórakozásnak szentelik a nyugdíjasok otthonában töltött időt. Úgy vélik, heti néhány óra kikapcsolódást igazán megérdemelnek. Saját örömükre még versengenek is egymással.

Az idén sikert sikerre halmoztak, sőt eljutottak az idősek olimpiájára is, amelynek szeptember végén Vrnjačka Banja adott otthont. Az év folyamán számos egyéb megmérettetésen is részt vettek: az idősek nagybecskereki községi vetélkedőjén, melyen csapataik első és második helyen végeztek, valamint a bácskossuthfalvi versenyen, melyen ugyancsak elsők lettek. A kedvenc sportáguk a lengőteke, a fémlemezdobás és a darts. A nyáron néhány csoportot az otthonukban is fogadtak, és a nap a társalgás, a szórakozás és természetesen a sport jegyében zajlott.

A Vrnjačka Banja-i négynapos versenyen öt sportágban próbáltak szerencsét, és — mint ahogy Szalma Károly, a muzslyai csapatok vezetője elmondta — a mintegy 900 részvevőből álló mezőnyben szép eredményt értek el. Dartsban a 141 csapatból a 18., gyorsgyaloglásban a 104-ből az 51., kosárlabdában a 89-ből a 11., labdarúgásban a 126-ból az 51., céllövészetben pedig a 112-ből a 34. helyen végeztek.

Dobó Anna a legsikeresebb nyugdíjas sportolók egyike, lengőtekében nem először diadalmaskodott, a fémlemezdobást is kedveli, a darts azonban nem vonzza. A lengőtekézést mesterfokon űzi: két dobással minden bábut eldönt.

Gera Erzsébet mindegyik sportágat egyformán szereti, és elmondása szerint egyszer az egyikből sikerül több pontot szereznie, máskor a másik megy jobban. A kétórás foglalkozás alatt ki tud kapcsolódni.

Szalma Erzsébet a dartsban jeleskedett már több alkalommal. Szerinte olykor nem is a gyakorlástól függ az eredmény, hanem inkább az összpontosítástól, valamint attól, hogy kinek milyen a lelki állapota, a hangulata az adott pillanatban.

A csoport az idén ünnepelte fennállásának hatodik évfordulóját, ám még mindig nagy az izgalom, a lámpaláz egy-egy verseny előtt. Az eredményeket együtt ünneplik meg, és minden sikernek tiszta szívből örülnek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..