home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Sportoló nyugdíjasok
Bacsik Lőrinc Natália
2019.10.01.
LXXIV. évf. 39. szám
Sportoló nyugdíjasok

Magyarcsernyén a nyugdíjas-egyesület először szervezett sportversenyt. Jókedvű, korukat meghazudtoló sportolókkal, nézőkkel telt meg a Sólyom Vadászotthon udvara és terme.

Közöttük járva nem győztem azon csodálkozni, mennyi erő, akarat van a csapatokban. Senki sem panaszkodott hát- meg lábfájásra. Az is megfordult a fejemben, én is ilyen fitt, tevékeny, jó kedélyű szeretnék majd lenni időskoromban.

Deák Istvánt, a helyi nyugdíjasszervezet elnökét kértem meg, meséljen az eseményről:

— Tavaly voltunk Muzslyán, s akkor jött az ötlet, tartsunk mi is sportnapot Magyarcsernyén. A községbeliek mellett Nagykikindáról, Beodráról és Muzslyáról is érkeztek versenyzők. Összesen 13 csapat, mintegy 80 személy vett részt a játékokban és a szervezésben. A négytagú, vegyes (nők és férfiak alkotta) csapatok pikádóban (darts), korongdobásban és lengőtekében versenyeztek. A helyezetteket serlegekkel díjaztuk, és minden csapat oklevélben részesült. Örömmel mondhatom, hogy 30 csernyei nyugdíjast tudtunk bevonni a szervezésbe.

Szalma Károly Muzslyáról érkezett, ő a sportvezetője a nyugdíjas-egyesületnek, valamint a nagybecskereki nyugdíjas-sportszervezet koordinátora.

— Fontos, hogy az idősek is sportoljanak, sokunknak már csak ez a szórakozás maradt. Az is igaz, hogy amikor a győztesek a kezükbe kapják a nyereményt, az újabb lendületet ad a folytatáshoz. Jó látni, mennyire örülnek, hogy még mindig jók valamiben. Mi mostanában készülődünk a nyugdíjas-olimpiára, melynek Vrnjačka Banja lesz a házigazdája. Tavaly a 211 csapatból a 7. helyet foglaltuk el, de 2015-ben elsők lettünk. Örülök, hogy itt, Magyarcsernyén is megrendezték ezt a versenyt, elégedett vagyok a szervezők munkájával, tízből kilenc pontot kapnak tőlem.

A magyarcsernyei Keresztúri Rozália, Schuller Zsuzsanna és Borsos Katalin mindhárom játékban részt vett. Elmondták, előtte ezeket nem is volt módjukban kipróbálni, de az egyesületnek most már vannak saját sporteszközei, lehet majd gyakorolni a következő versenyekre. Hangsúlyozták, ha nem is szerepeltek a legjobban, de jól érezték magukat, és ez a legfontosabb.

Sveller Vilmos magyarcsernyei nyugdíjas:

— A pikádóban bíráskodtam. Szerintem jó dobások születtek, a csernyeieknek hiányzott a gyakorlás, de nem adták fel.

Kukola Ibolya (Muzslya):

— Először járok Magyarcsernyén, tízen jöttünk Muzslyáról. Jó volt versenyezni, a pikádó volt a legnehezebb, mert reggel fújt a szél, de így is lett összesen 230 pontom. Öt éve versenyzem a nyugdíjas barátaimmal, előtte, fiatalkoromban atlétikával foglalkoztam.

Deák Mária a pikádóban jegyezte fel az elért pontszámokat.

— A csernyeiek izgultak, ami érthető is, hiszen sokan először dobtak céltáblába. Fontosnak tartom az ilyen eseményeket, mert manapság az emberek egyre kevesebbet társalognak egymással.

A közös ebéd után a várva várt eredményhirdetés következett. Kiderült, a csernyeiek nem is játszottak olyan rosszul, hiszen korongdobásban mindkét hazai csapat dobogós lett. Összesítettben a muzslyaiak lettek a legjobbak, megelőzve az egyik nagykikindai és az egyik beodrai csapatot.              

A már meglevő jókedvet a helyi Ady Endre Művelődési Egyesület zenekara fokozta. Biztos vagyok benne, hogy mindenki pozitív élménnyel tért haza, és talán nem túlzok, ha azt gondolom, hogy mi, fiatalabbak is példát vehetnénk a nyugdíjasokról.


A fotó forrása: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..