home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Sporteseményben gazdag nyár Magyarkanizsán
(T. T.)
2010.07.21.
LXV. évf. 29. szám
Sporteseményben gazdag nyár Magyarkanizsán

- IllusztrációMagyarkanizsán a nyár folyamán is több sportrendezvény várja a mozogni vágyókat. A minap megtartott sajtótájékoztatón dr. Katkics Zoltán, a képviselő-testület és a maraton szervezőbizottságának elnöke, valamint Bicskei Alisa, a magyarkanizsai sportszövetség titkára először az...

- Illusztráció

Magyarkanizsán a nyár folyamán is több sportrendezvény várja a mozogni vágyókat. A minap megtartott sajtótájékoztatón dr. Katkics Zoltán, a képviselő-testület és a maraton szervezőbizottságának elnöke, valamint Bicskei Alisa, a magyarkanizsai sportszövetség titkára először az augusztus 7-én, XXIX. alkalommal megtartandó nemzetközi úszó- és futómaraton előkészületeiről számolt be. Katkics kiemelte, hogy a sportszövetségen kívül a magyarkanizsai önkormányzat is a szervezők közé tartozik, hiszen úgy érzik, hogy a rendezvény a maga huszonkilenc éves hagyományaival olyan értéket képvisel, amelyet meg kell őrizni, amelyet nem szabad veszni hagyni. A versenyt több kategóriában rendezik meg, így a fiatalabb és idősebb pionírok (10 éves korig, illetve 11-15 év között), az ifik (16-25 éves korig), a szabadidő-sportolók (41-50 éves korig), a fiatalabb és idősebb szabadidő-sportolók (26-40, illetve 51-60 éves korig), veteránok (61 év felett), valamint az aktív sportolók küzdhetnek meg úszásban és futásban a helyezésekért. A 3,5 km-es úszómaraton 10 órakor kezdődik, jelentkezni pedig aznap 7.30-tól lehet. A Horgos központjában rajtoló maratoni futás 13,5 km-es távját a kicsiknek 16.30-tól, a felnőtteknek pedig 18 órától kell teljesíteniük, jelentkezni pedig 14 órától lehet. A szervezők minden résztvevőnek pólót adnak, a dobogósok pedig serleggel térhetnek haza. Bővebb információ a sportszövetség (024)/874-038-as telefonszámán kapható.
A nyár folyamán a fiatalabbak és idősebbek több sporttevékenység közül választhatnak. Dr. Lepeš Josip polgármesteri tanácsos elmondta, hogy a tavaly elfogadott sportfejlesztési és ifjúságpolitikai terv a szabadidő tartalmas eltöltéséről való gondoskodást tűzte ki célul a község minden polgára számára.
- Pillanatnyilag főként a gyerekekre és a fiatalokra összpontosítjuk a figyelmünket, hiszen szeretnénk, ha a szünidőt tartalmasan töltenék el. Kezdeményezésünk jónak látszik, hiszen az elmúlt hét adatai szerint 350-400 gyermek sportolt a különböző színhelyeken, s a számuk bizonyára gyarapodni fog. Ha gyermekeink a szabad idejüket hasznosan tölthetik el, és belekóstolnak a sport nyújtotta örömökbe, nagy valószínűséggel tanévkezdés után sem mondanak le róla - mondta Lepeš.
Bicskei Alisa, a sportszövetség titkára ismertette az Élvezd a mozgást és a játék örömét! nevet viselő program részleteit. Az óvodások játékos sportfoglalkozásokon vehetnek részt hétfőn, szerdán és pénteken 9 órától a Partizan tornatermében. Az általános iskolások kedden és csütörtökön 9 órától a Partizanban röplabdázhatnak, a focikedvelők pedig hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 9 órától a helybeli stadionban rúghatják a pettyest. Sakkozni kedden és csütörtökön 19 órától lehet, az atletizálni vágyók pedig hétfőn, szerdán és pénteken 17.30-tól mozoghatnak. A teniszpálya hétköznaponként 17 órától, a görkorcsolya-suli szombatonként 17 órától tart nyitva, a kajakozókat pedig hétköznaponként 9 órától várják. A felsoroltakon kívül lehet asztaliteniszezni (hétfőn, szerdán, pénteken 10 órától), kosárlabdázni (középiskola tornaterme; általános iskolások kedden és csütörtökön 18 órától, középiskolások 19.30-tól), ökölvívással foglalkozni (Partizan; hétfőn, szerdán, pénteken 10 órától), kézilabdázni (Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola udvara; hétfőn, szerdán, pénteken 18 órától), birkózni (délelőttönként) és jógázni (középiskolai tornaterem; hétfőn és szerdán 18 órától) is. A középiskolában lévő konditermet a hét első négy napján 18 órától használhatják az izmaikat erősíteni vágyók, de nyári cselgáncsiskola (naponta 9-től), úszóiskola (strand medencéje, naponta 9-től) és tánciskola (minden nap 9, illetve 15 órától) is szerepel a programban. Július 16-án kezdődött el a kispályás labdarúgótorna, melyet a lányok, a fiúk (általános iskola felsős osztályai), a szeniorok és a veteránok kategóriájában tartanak meg. Augusztus 14-én Kapcsolódj be a Tisza-parti játékba! néven öt sportágban (strandröplabda, strandfoci, homokbirkózás, strandkézilabda, ügyességi pálya) hirdetnek megmérettetést. Az oromhegyesi kézilabdatábor augusztus elsejétől várja a sportág kedvelőit, strandröplabdázni pedig szintén ezen a településen lehet a nyár folyamán. Horgoson a kézilabdatábor már befejeződött, az úszóiskola pedig még tart, de asztaliteniszezni is lehet a helybeli klub helységeiben szerda délutánonként. A nyár végéig hétvégi tornák zajlanak strandröplabdában, strandfociban, lábteniszben és mini-vízilabdában.
A programok nem véglegesek, bővítések lehetségesek. Az érdeklődők bővebb felvilágosítást a magyarkanizsai sportszövetség irodájában kaphatnak vagy a 024/874-038-as telefonszámon minden munkanapon 7 és 14 óra között.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..