home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Sport minden mennyiségben
Tóth Tibor
2020.06.26.
LXXV. évf. 26. szám
Sport minden mennyiségben

A csantavéri falunapi ünnepség keretében a sport kiemelt szerepet töltött be. Szombaton a szigeten röplabda-, vasárnap a labdarúgópályán pedig kispályás foci- és tenisztornát tartottak. Röplabdában nyolc vegyes csapat mérte össze ügyességét, a végső győzelmet pedig a korábbi igazolt játékosokból álló nagyfényi csapat szerezte meg a hajdújárási és a csantavéri együttesek előtt. Teniszben egyéni tornát rendeztek, melyre tizenhatan neveztek. A kora estébe nyúló versengés legjobbjának Hódos Antal bizonyult, megelőzve Gubis Krisztiánt és Kosányi Tamást.

A legnagyobb érdeklődést és a legizgalmasabb párharcokat a kispályás labdarúgótorna hozta, melyen gyakran forrongtak az indulatok, és kész csoda, hogy nem történt súlyosabb tettlegesség. Ebben a zentaörsi, újzsedniki, visnyeváci játékosokból álló Princip nevű csapat állt az élen, gyakran a sportszerűség határait túllépve igyekezett felülkerekedni soros riválisain. A tornát megnyerte ugyan (a csoportban két döntetlent és egy győzelmet könyvelhetett el, a negyeddöntőben a gunarasi Fehér Szarvasnál 3:0, az elődöntőben a hajdújárási Mastersnál 2:1 arányban bizonyult jobbnak, a döntőben pedig az óbecsei Champions ellen 1:0-s hátrányból fordítva 3:1-es győzelmet aratott), de a pályán mutatott viselkedéssel elismerés helyett ellenszenvet ébresztett a közönség körében. A szervezők minden bizonnyal elgondolkodnak azon, hogy egy csapat miatt vajon érdemes-e kockára tenni a torna jövőjét.


A döntőben négy gólt lőttek

A címvédő, csantavéri NMV csapata az elődöntőben több alkalommal is nyerésre állt a Champions elleni büntetőpárbajban, végül azonban a fekete mezesek vereséget szenvedtek. A balszerencsésen elveszített elődöntő után a házigazdák a bronzmeccsre nem tudtak felpörögni, és 2:1-re kikaptak a jó erőkből álló hajdújárási Masterstól. A torna legjobb játékosának Stefan Milosavljevet választották a Championsból, a legjobb kapus díját pedig a Masters hálóőre, Pécs Dávid vihette haza.

Szabó Flórián, a torna fő szervezője a díjátadás után lapunknak elmondta, hogy a legjobb négy mezőnyében egyik csapat jelenléte sem számított meglepetésnek, hiszen mindannyian kiváló játékosokból állnak.

— A torna évről évre fejlődik, egyre erősebb csapatok jelentkeznek, ami a falunapi torna töretlen népszerűségét mutatja. Tizenhat csapat nevezhetett be, a többiek jelentkezését sajnos nem fogadhattuk el. A rendkívüli helyzet alatt úgy gondoltuk, az idén tizenhat csapatos legyen a torna, a járvány csillapodásával azonban könnyen lehet, hogy jövőre bővítjük a létszámot. Saját csapatomnak, az NMV együttesének az elődöntőben egy büntető hiányzott ahhoz, hogy jobban szerepeljen, a döntőben pedig már bármi megtörténhetett volna. Nem csüggedünk, jövőre újra megpróbáljuk — mondta Szabó.

A szervezők kitűnőre vizsgáztak, hiszen a dobogósok és a résztvevők számára serlegekről, ebédről és frissítőről gondoskodtak, a mérkőzések alatt pedig pörgős zene szórakoztatta a sportközpontba kilátogatókat. A sportnapot a Gebi vállalat és a VMSZ csantavéri helyi szervezete támogatta.


A tornagyőztes csapat


A bronzérmes Masters


Csantavéren a tenisz is népszerű


Nagy küzdelmet hozott a gunarasi Fehér Szarvas és a zentagunarasi Slavija összecsapása


A tenisztornát Hódos Antal (jobbról) nyerte meg

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..