home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Soros-bankók
Talpai Lóránt
2023.06.22.
LXXVIII. évf. 25. szám
Soros-bankók

Italt nem mérnek értük — Elektronikus lehallgatóállomás Kubában — Megérkeztek az első orosz atomfegyverek

Italt nem mérnek értük

A magyar találékonyságnak nincs határa. Magyarországon Soros-pénzekkel fizetett egy férfi egy kocsmában, az ügyészségnek azonban ne jöttek be a Soros-bankók. Mindezért pénzhamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki 10 és 20 000 forintos bankjeggyel fizette ki egy kiskunhalasi kocsmában a saját és ismerősei italait. A bankókon Soros György és Jean-Claude Juncker szerepelt. A papírokat még a Kutyapárt gyártotta egy politikai akció részeként, amikor Soros György, Nagy Blanka, Judith Sargentini, Jean-Claude Juncker vagy éppen Gulyás Márton arcképére cserélték ki a rendes pénzen lévő történelmi figurákat.

 

Elektronikus lehallgatóállomás Kubában

Kína hírszerző képességek kiépítésére törekszik Kubában — erősítette meg a Fehér Ház. Az amerikai nemzetbiztonsági szóvivő kijelentette, az Egyesült Államok Kubának is tudomására hozta aggályait Kína tevékenysége miatt a szigetországban. John Kirbyt annak kapcsán kérdezték az elnöki hivatal sajtótájékoztatóján, hogy a hétvégén meg nem nevezett kormányzati források az amerikai sajtóban megerősítették, hogy Kína legalább 2019 óta hírszerzőbázis létrehozásán dolgozik Kubában, mintegy 160 kilométerre az Egyesült Államok, azaz Florida állam partjaitól. A Kína Kubával kapcsolatos törekvéseiről szóló értesülés az amerikai külügyminiszter tervezett pekingi útja előtt nem sokkal jelent meg. Mint ismeretes, Antony Blinken az elmúlt napokban a kínai fővárosba utazott, ahol az idén február óta mélypontra került amerikai—kínai kapcsolatok rendezéséről tárgyalt.

 

Megérkeztek az első orosz atomfegyverek

Már Fehéroroszországban vannak az első orosz taktikai atomfegyverek, melyek egy része háromszor erősebb annál, mint amilyeneket az Egyesült Államok 1945-ben ledobott Hirosimára és Nagaszakira — jelentette be Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető. A rövid hatótávolságú, korlátozott erejű, akár az ukrajnai fronton is bevethető atomfegyvereket hordozó rakéták Oroszországon kívüli telepítése Moszkva első ilyen lépése a Szovjetunió felbomlása óta. Az Egyesült Államok és szövetségesei, valamint Kína szoros figyelemmel követi a mostani orosz katonai lépéseket. Peking már többször óva intett az atomfegyverek használatától az ukrajnai háborúban. „Olyan rakéták és bombák vannak nálunk, amelyeket Oroszországtól kaptunk” — fogalmazott Lukasenka a Rosszija 1 orosz állami televíziós csatornának adott interjújában, melyet a Belta fehérorosz állami hírügynökség Telegram-oldalán is közzétettek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..