home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Sola Gratia — egyedül kegyelemből
Martinek Imre
2019.10.06.
LXXIV. évf. 40. szám
Sola Gratia — egyedül kegyelemből

„Megáldja azokat, akik félik az Urat, a kicsinyeket a nagyokkal együtt.”  (Zsolt. 115, 13)

A történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye (a néhai Körös-Maros közi Szent Társaság) gyülekezeteinek hetedik találkozóját tartották meg október 5-én Lugoson, a hajdani Temes vármegye második legnagyobb lélekszámú református gyülekezetének városában.


A szerző felvételei

Történt mindez a lugosi református egyház újraalakulásának 116-ik (1903. november 8-a) és a templom fennállásának 112-ik (1907. június 16-án szentelték fel) esztendejében, továbbá a nemzeti gyásznap előestéjén. Reménykedve mégis, és ujjongó szívvel. A temesi, a csongrádi, a békési, az aradi és a bánáti református egyházmegyékből vallási elöljáróikkal érkező gyülekezeti csoportok újra találkozásának ideje volt ez. Kiegészítve ezt a kárpátaljai Credo Együttes szolgálatával is. Kiemelkedő helyet kaptak továbbá a legkisebbek is, akikkel – egy ún. párhuzamosan zajló találkozói program keretében a temesvár-belvárosi református gyülekezet ifjai foglalkoztak. Mintegy kilencven gyermekkel…

Az ünnepség perselyezése, valamint az önkéntes adományok a Temesvári Református Egyházmegye ugyancsak a Felső-Béga mentében keresendő Szapáryfalva református templomának külső felújítására lesznek átütemezve.

A jövő évi találkozó megszervezését a Békési Református Egyházmegye vállalta. Gyula városába invitálva a testvéreket. Kettőezerhúsz október harmadikára.

A helyszíni beszámoló előlegként közzétett fotóihoz kapcsolódó bővebb írásunkat hamarosan hetilapunk Bánáti Újság mellékletében olvashatják.

Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..