home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Sokrétű témaválasztás és jó hangulat
(Tha)
2022.09.06.
LXXVII. évf. 35. szám
Sokrétű témaválasztás és jó hangulat

Szeptember 1-je és 4-e között tartotta meg az V. Kárpát-medencei Riporttáborát a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete. Az idei helyszín Nyugat-Bácska volt. Az írott és elektronikus sajtóból érkező résztvevők, akik között két erdélyi és egy felvidéki kolléga is volt, Kupuszinát, Gombost, Doroszlót és Szilágyit keresték fel, valamint egy-egy séta alkalmával Zombor és Apatin látnivalóival ismerkedtek. 

— Az idei tábort is a jó hangulat és a sokrétű témaválasztás jellemezte. Mindig nagyon izgalmas, amikor egy távolabbról érkező vendég rácsodálkozik a helyszínen tapasztaltakra, és a mi figyelmünket is ráirányítja olyan értékekre, amelyek számunkra már-már természetesek, habár Nyugat-Bácska szinte mindannyiunk számára viszonylag ismeretlen terepnek számított. Annak is örültünk, hogy ezúttal több fiatal is bekapcsolódott a találkozó munkájába, és a jelenlévőknek legalább a fele először járt riporttáborban, vagyis vannak új érdeklődők — mondta a szakmai találkozó végén Máriás Endre, a VMÚE elnöke.  

Hagyománynak számít, hogy a táborban készült írásokból kötet születik, emellett mindenki a saját médiumában is publikálja az elkészített anyagokat. Így született meg a VMÚE Délvidék felfedezése című könyvsorozata, melynek első része a 2014-ben megjelent Szigetlét című kötet volt. Ezt követte a 2016-ban napvilágot látott Érdsomlyói hídfő, majd a 2018-beli Maradék maradéka és a 2020-beli Hármaskő — Törökkanizsa című kötet. Az első három a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatán könyvsorozat kategóriában különdíjat érdemelt ki. 

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének V. Kárpát-medencei Riporttábora a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács, valamint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósult meg.

 
Fotók: Martinek Imre, Léphaft Pál

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..