home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Sokadalom, ahol bemutatkoztak értékeink
HNO
2015.05.31.
LXX. évf. 21. szám
Sokadalom, ahol bemutatkoztak értékeink

Másodszor tartották meg Palicson a Magyar Sokadalom elnevezésű rendezvényt, melynek célja értékeink bemutatása. Szombaton a népművészeti értékek játszották a főszerepet.

A szervező a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület volt, melynek törekvése, „hogy a művészetoktatás a maga sajátos , speciális eszközeivel érzelmi és esztétikai neveléssel járuljon hozzá egy sokoldalúan művelt, érett, kreatív személyiség kialakításához.” Művészeti vezetői: Brezovszki Tamara és Brezovszki Roland. A munkatársak: Baranyi Annamária, Varga Petra és Szakács Tamás. Közreműködött a 2000-ben alakult Juhász zenekar. Képgalériának felvezetője a műsorvezető, Gál Elvira összekötő szövege alapján készült. Köszönjük.

A fellépők: A Talentum legkisebbjei az Aranyszőrű bárány című mesét adták elő. A hajdújárási Lifka Sándor ME Pitypang nevű, óvodásokból álló csoportja gyermekjátékokat mutatott be. A Palics MME óvodásokból álló csoportja, a Tipegők, moldvai táncokat mutatott be.

A királyhalmi Petőfi Sándor ME Pitypang nevű csoportja somogyi játékokkal és táncokkal bizonyított. Vajdasági gyermekdalokat adott elő a palicsi Fogarasi Anna. A palicsi Sziporkázó táncegyüttes nem először hozta színre a gömöri táncokat, melyekért korábban egy fesztiválon ezüstminősítést kapott.

A Talentum gyermektáncegyüttestől moldvai táncokat láthattunk. A hajdújárási Szalai Klaudia mesét mondott. A hajdújárási Boglya tánegyüttes 11–13 éves tanulókból áll, akik jászsági táncokkal hívták fel magukra a figyelmet. A királyhalmi Petőfi Sándor ME tánccsoportja Küküllő menti táncokkal készült.

A Hatetudnád tánccsoport Szegedről érkezett, több korosztályból áll, mely szabadon, saját örömére táncol. Befejezésül a Talentum ifjúsági csoportja Vág és Garam-közi táncokat mutatott be.

Most pedig... Kattintson az alábbi képre, és nézze meg minden műsorszám sok-sok hangulatos fotóját: 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..