home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Soha nem késő!
Kónya-Kovács Otília
2024.04.07.
LXXIX. évf. 14. szám
Soha nem késő!

Aki követte a belgrádi Prva televízió adásán a Nikad nije kasno című műsort, meggyőződhetett arról, hogy soha nem késő az embernek a tehetségét megmutatni. Szekeres Zsuzsanna benevezett, és az ismerősei meg a falubeliek szurkolhattak neki.

Zsuzsanna a vetélkedőről csak pozitív gondolatokat tolmácsolhat, még ha első nekifutásra nem is járt sikerrel, mert bejelentkezett ugyan, de a tévés stáb tagjai nem tudták megnyitni az oldalt.

— Miután másodszor is jelentkeztem, akkor már Kovács Norbyval készítettünk egy klipet is hozzá, és erre már nagyon gyorsan reagáltak. Így indult a közreműködésünk Norbyval, összekötött bennünket a műsorra irányuló motivációm. Elmondhatom, hogy viccesen, könnyedén vágtam bele az egészbe, bele sem gondolva, hogy milyen hozadéka lehet.

* Téged régebbről ismer a közönség, hiszen több évben a Tini Táncdalfesztiválon szerepeltél.

— Muzslyán volt az első fellépésem 1995-ben vagy 1996-ban az első Tini-fesztiválon, azt hiszem, öten-hatan voltunk, és relatív jól énekeltünk. Felkaroltak bennünket, és elvittek a temerini fesztiválra, mely egy kicsit komolyabb jellegű, magasabb szintű, és ott bontakoztunk ki többen is. Évről évre jobban, okosabban, szabadabban énekelve eljutottam az első stúdiófelvételekig. Én a souldalokban jeleskedtem, példaképeim főleg Mariah Carey, Whitney Houston, Celine Dion voltak, leginkább az ő dalaikat énekeltem. Később zeneszerzőket ismertem meg, és szerencsém volt abban is, hogy saját dalokat vehettem fel. A Rockanto című műsorban, ahol új zeneszerzők vetélkedhettek, egyszer megnyertem az első helyet az egyik dalommal. Volt egy duettünk Bugyi Jancsival, aki szintén ebben az évadban vett részt a műsorban, vele az Endless Love című dalt énekeltük, melyre én írtam a magyar fordítást. 

* Visszatérve a vetélkedőre, hogy érezted magad?

— Tudtam, hogy győzni nem fogok, nem is az volt a célom, mert szerintem az első helyek olyan személyeknek járnak, akik idősebbek, akik a címbe foglaltaknak is megfelelnek. Én szinte alig csúsztam át a korhatáron, fiatalnak számítottam ebben a vetélkedőben, viszont nekem fontos volt, hogy újra átéljem azt, amit tinikoromban a stúdióban. Élő hangszerek, show, valójában erre vágytam, nem a teljesítményre. Az, hogy továbbjutottam, csak egy pluszsiker meg -öröm volt számomra. Kezdetben viszonylag egyszerű volt minden, utána a verseny egyre szorosabbá vált, és akkor már nagyobb kihívásnak számított, több stresszel, elvárással járt az egész.

* Már a kezdetek kezdetén tudtad, hogy majd valakit, egy énekestársat is be kell vonni a műsorba.

— Előtte nem igazán követtem a műsor menetét, inkább az anyukám nézte, viszont erre emlékeztem, hogy kell majd hívni még egy résztvevőt, ha továbbjutok, ami szerencsére meg is adatott. Egyértelmű volt, hogy Kovács Norbyra esik majd a választásom, mert így láttam az egészet kereknek. Nagy sikerünk volt, a dalnak azóta is jó a nézettsége, sokan érdeklődnek a vetélkedőről. Amikor továbbjutottam, és a szavazáson sikerült a következő kört elérnem, akkor többen mondták, hogy győztünk. Főleg a zeneszám témája, a dalválasztás, ez a magyar—szerb kombináció volt a nyerő, valahogy alátámasztotta az itteni emberek identitását, meg a lelkükből szólt. Szándékosan egy csárdást választottam, és magyar népviseletben adtam elő.

* Norby, te hogyan élted meg ezt a felkérést, a szereplést? Tudjuk rólad, hogy sok az elfoglaltságod, számos helyen, különféle eseményeken muzsikálsz.

— Megbeszéltük Zsuzsival, hogy készítünk egy közös dalt, mellyel szerepelnénk a műsorban, és jól sikerült, aminek nagyon örülök, hiszen ez nekem is kihívás volt, mert addig egyik belgrádi tévében sem szerepeltem. Újdonság volt az életemben, büszke vagyok rá, és egy kicsit fellendítette a karrieremet is. Egyébként huszonkét éve foglalkozom aktívan zenével. Sok fellépésem volt itthon és külföldön, Európa több országában jártam. Például Svédországban, Németországban, a környező államokban is bemutatkoztam, valamint négyszer Ausztráliában is volt alkalmam közönség elé állni, a turnék során hat városban léptem fel.

* Lesznek-e a jövőben is közös dalaitok?

— Úgy tudom, Zsuzsinak vannak már új számai, jó lenne azokat a jövőben előadni, kiadni, klipeket készíteni hozzájuk.

Szekeres Zsuzsanna megerősítette, már vannak kész dalok, szöveggel, zenével, viszont a jövő kérdése, hogy ebből mi valósul meg.

Deák Róbert és a Facebook felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..