home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Slobodan Cvetković az új gazdasági miniszter
2023.09.07.
LXXVIII. évf. 36. szám
Slobodan Cvetković az új gazdasági miniszter

A szerb parlament képviselői Slobodan Cvetkovićot választották meg új gazdasági miniszternek, aki le is tette az esküt.

A köztársasági parlament elfogadta a 2023-as költségvetés módosítását is. 1904 milliárd dináros bevétellel számolnak, ami 60,6 milliárdos növekedés az eddigi büdzséhez képest. A módosítást követően további 23 milliárd dinár jut nagybefektetésekre és fejlesztésekre, további 35 milliárdot fordítanak a mezőgazdasági támogatásokra, 3,9 milliárdot a ritka betegségek kezelésére és külföldi gyógyításra, biztosították a szükséges eszközöket a 10 ezer dináros szülői támogatására és az 5,5 százalékos nyugdíjemelésre, valamint a tanügyben, az egészségügyben és a szociális védelmi intézményekben gondozóként dolgozók béremelésére.

Október elsejétől emelkedik az kőolajszármazékok, a dohánytermékek, az alkoholos italok és kávé jövedéki adója. Ezzel a döntéssel mintegy 4 milliárd dinárral növekszik az államkassza idei bevétele.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Fotó: Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..