home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Simogató masszázs babáknak
LACKÓ VARJÚ Sára
2014.03.05.
LXIX. évf. 10. szám
Simogató masszázs babáknak

Nemcsak a felnőttek, hanem a kisbabák is nagyon élvezik a masszázst. Indiában például évezredek óta anyáról leányára öröklődő hagyománynak számít, és ugyanolyan természetes, hasznos, mint a szoptatás.

Jótékony hatásai

A babamasszázs erősíti az immunrendszer működését, serkenti a vérkeringést, csökkenti a stresszhormonok felszabadulását, segíti a testkép kialakulását, a saját testrészek megismerését, az idegrendszer érését, az érzékszervek fejlődését stb. Természetesen nemcsak a legkisebbeknek jó, hanem a szülő önbizalmát, az anyai érzéseket is erősíti, az apák pedig lehe

tőséget kapnak rá, hogy babájukat masszírozva közelebb kerüljenek gyermekük szívéhez, elmélyíthetik a kettejük között kialakult kötődést. Ha rendszeresen alkalmazzuk a babamozgást masszázs során, az biztonságérzetet kelt a gyermekben, a szeretet átadása pedig megnyugtatja. Megszilárdítja az egymáshoz tartozás érzését a szülővel, és létrejön, illetve tartóssá válik egy szoros szeretetkapcsolat — állítják a szakemberek. A babák jobban alszanak a masszázs után, hiszen nyugtató hatása van, melytől kiegyensúlyozottabbak lesznek, kevésbé alakulnak ki testi, lelki betegségek, ritkábban sírnak.

Szabályai

— Az időpont szempontjából majdnem mindegy, hogy melyik napszakban végezzük, a szakértők szerint viszont csak közvetlenül etetés után ne tegyük, inkább várjunk legalább háromnegyed órát.

— Figyelembe kell venni, hogy a babáknak kisebb a testük, és a nyomásnak is gyengébbnek kell lennie, hogy ne fájjon nekik, ezért kizárólag lágy, puha, simogató mozdulatokat végezzünk. Ez különösen a nyugtalan babák esetében hatásos.

— Az effajta masszázsnál fontos hangsúlyozni, hogy kizárólag babaolaj alkalmazható, mellyel a baba bőrét is ápoljuk. A felnőtteknek való fűszeres illóolajokat mindenképpen kerülni kell.

— Fontos továbbá a nyugodt környezet, a meleg, csendes hely, legyen az akár szabadban vagy bent a szobában.

— Ékszert, gyűrűt, karkötőt, órát ne viseljünk, mert az felsértheti a kicsi bőrét. Ügyelni kell arra is, hogy a kismama körmei le legyenek csiszolva.

Zenei összeállítás a babamasszázs hangulatának varázsáért:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..