home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Sikeresen zárult a Tremolo_forte projekt
2023.12.29.
LXXVIII. évf. 52. szám
Sikeresen zárult a Tremolo_forte projekt

Trans-European Music Organizations Linked Organically_one step forward

Szervesen egymáshoz kapcsolódó transzeurópai zenei szervezetek_egy lépés előre

Mondhatni, hogy még karácsonyi hangulatban és rendkívüli módon zárult december 27-én a Kreatív Európa Program által társfinanszírozott Tremolo_forte projekt (www.tremoloproject.eu), mivel ez a színes programsorozat az online térben a projekpartnerek és más szakmabeli résztvevők találkozásával ért véget.

A találkozón bemutatták a projekt fő eredményeit, amely a 2022-2023 periódusban tudott megvalósulni az előző pályázati ciklusban (2020-2021) megvalósuló Tremolo projektre építve.


Fotó: Molnár Edvárd (Tremolo_forte, Malomfesztivál)

A Tremolo_forte alapvető célja az volt, hogy hozzájáruljon egy új európai identitás kialakulásához a zenén keresztül - egy olyan univerzális nyelven, amely mindenféle korlátot áthidal, az európai világzene egyedi aspektusainak megőrzésén keresztül, hangsúlyozva a résztvevő partnerszervezetek közös értékeit. A projektet Olaszország, Franciaország, Szerbia, Belgium és Magyarország határ menti régióinak kulturális szereplői hozzák létre és bonyolították le.

A projekt fő tevékenységei a „művészek és művészeti alkotásaik transznacionális létrehozása és terjesztése” köré vannak szabva, kapacitásépítő tevékenységek, közös alkotói és koprodukciós tapasztalatok, valamint koncert/ turné-megbízások formájában Európa-szerte biztosított munkalehetőségek keverékén keresztül. A projektpartner-hálózat innovatív folyékony infrastruktúraként működött, és segítette a művészeket és kulturális szereplőket abban, hogy európai szinten utazhassanak, tapasztalatokat és lehetőségeket cseréljenek és osszanak meg, tanuljanak, fejlesszenek ki és valósítsanak meg innovatív stratégiákat a transznacionális mobilitás érdekében.

26 különböző művészi alakulat, 99 egyéni művész vett részt a projektben, 28 nap művészeti rezidenciaprogram, 69 fellépés, 38 koncert a projektpartnerség hálózatán belül és még 27 produkció ezen hálózatón kívül valósult meg,  23 helyszínen, 5 különböző európai országban.

Szerbiából a következő művészek turnézhattak és koncertezhettek: Vladimir Todorović, Naked. Kurtautca, Todorrica, Contrabayando, Magyarországról pedig Szlávics Anna, David Yengibarian, a Zajnal, a Zoord, a Krokodill, a Tariqa együttesek. Szerbián belül ezek a művészek az Etnofesten, a Malomfesztiválon és Kosztolányi Dezső Színházban mutatkozhattak be.

A TREMOLO projektet öt kulturális szereplő közösen bonyolította lei: a cataniai Associazione Musicale Etnea, mint fő partner, illetve a partnerek: a kecskeméti Európa Jövője Egyesület, és a magyarkanizsai Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület, a belgiumi tournai Via Lactea és a francia Lille városbeli Flonflons Egyesület.

A projekt összes partnerét tartalmazó összköltségvetésnek értéke 257.833 euró, amelyből 199.990 eurót a Kreatív Európa Program társfinanszírozott.  A magyarkanizsai Wemsical Serbia részesedése 54.988 euró volt. 43.990 euró támogatást kapott a Kreatív Európa Programból, míg az önrészt a Szerb Köztársaság Művelődésügyi Minisztériuma, illetve Vajdaság Autonóm Tartomány Tartományi Pénzügyi Titkársága biztosította.

A projekt eredményeivel itt lehet még megismerkedni: ITT

www.tremoloproject.eu
www.facebook.com/TremoloProject
www.instagram.com/tremolo.project

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..