home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Sikeresen debütált a sportcsarnok
Tóth Tibor
2015.12.18.
LXX. évf. 50. szám
Sikeresen debütált a sportcsarnok

A hétvégén a tíz nappal ezelőtt átadott zentai sportcsarnokban a Zenta és a Potisje Birkózóklub szervezésében megtartották az első sporteseményt, az első ízben életre hívott Balkán-bajnokságot az idősebb pioníroknak. A versenyen tíz ország legjobb 15 év alatti birkózói vettek részt.

A legnépesebbeknek a törökök bizonyultak 54 versenyzővel, a bolgárok 45, a házigazda szerbiaiak 35, a moldávok és a románok 30-30, a macedónok 8, a bosznia-hercegovinaiak 7, a görögök 6, a szlovének 4, a horvátok 3 birkózóval léptek szőnyegre. Az ünnepélyes megnyitón elsőként Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte, hogy Zenta és a Tisza-vidék több világhírű birkózót nevelt ki, de megfelelő feltételek hiányában sohasem rendezhettek nagyobb nemzetközi versenyt. Reményét fejezte ki, hogy akiket ma itt látunk, azok a versenyzők néhány év múlva már a felnőtt kategóriában visszalátogatnak Zentára. Željko Trajković, a Szerbiai Birkózó-szövetség elnöke a Tisza-partiak kiváló nevelőmunkáját emelte ki, a Balkán-bajnokságot pedig Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke nyitotta meg.

A versenyt a törökök uralták, hiszen a már ebben a korban félelmetes fizikai képességű török versenyzők összesítettben mindkét fogásnemben, kötött- és szabadfogásban is a legjobbnak bizonyultak. Kötöttfogásban a 82 pontos törökök mögött a második helyen a 74 pontos moldávok, a harmadikon pedig a 73 pontot gyűjtött románok végeztek, szabadfogásban pedig Törökország (94), Bulgária (75), Szerbia (66) volt a sorrend. A szerbiai versenyzők tizenkét érmet szereztek az egyéni küzdelmek során. Aranyérmet a magyarkanizsai Nagy Fanni, ezüstöt a zentai Kónya Réka, valamint Dragutin Kalaković és Aleksandar Simović szerzett, a dobogó harmadik fokára pedig a zentai Bicók Kira, valamint Gebles István, Luka Vukadinović, Szabó József, Bojan Đurđević, Ilija Petrović, Branko Kovačević és Аleksandar Simović állhatott.

Bicók Róbert, a Zenta Birkózóklub igazgatója elmondta, ez a verseny nagy jelentőséggel bírt az ország legjobb nevelőklubja szempontjából, hiszen a pályafutásuk elején álló gyerekek a sikerélmény által kedvet kaphattak hozzá, hogy ezzel a sportággal foglalkozzanak.

— Meg vagyunk elégedve minden megszerzett éremmel, mert ahogy láthattuk is, ez a korosztály még le van maradva a románoktól, törököktől, moldávoktól, bolgároktól — mondta Bicók.

A zentai sportcsarnokban a következő jelentős sporteseményre január elején kerül sor, amikor is a szerb és a magyar férfi-kézilabdaválogatott játszik Eb-re való felkészülési mérkőzést az impozáns létesítményben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..