home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Sikeresen debütált a Duna Kupa
(T. T.)
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
Sikeresen debütált a Duna Kupa

A szabadkai városháza dísztermében a múlt pénteken tartották meg az evezős-Duna Kupa zárókonferenciáját és a Palics Evezősklub idényzáró ünnepségét. A Duna Kupa a 70-es években már létezett, de a 90-es években, a délszláv háború miatt megszűnt.

Az idén tavasszal Magyarország, Horvátország és Szerbia két-két klubja (Mohácsi Torna Egylet, Bajai Spartacus Vízügy Sport Club, eszéki Iktus, HVK Vukovar, újvidéki Danubius 1885 és Palics Evezősklub) egy együttműködési memorandum aláírásával újraindította a versengést. Az első versenyt Palicson, a Vajdasági nyílt bajnokság keretében tartották meg, majd a Duna Kupa futamainak otthont adott Mohács, Eszék és Újvidék is. A kezdeményezés sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy öt európai klub már jelezte, szívesen csatlakozna a következő évi Duna Kupához. Az első év legsikeresebb csapatának a 64 pontos, eszéki Iktus bizonyult, az újvidéki Danubius 1885 egyesület 41, a Mohácsi TE 23, a Bajai Spartacus 21, a Palics 12, a Vukovár pedig 9 pontot gyűjtött.

A Palics Evezősklub tagjai közül huszonöten vettek részt az idei versenyeken, melyekből nyolc volt nemzetközi, hat pedig belföldi regatta. Az év sportolója címre a klub öt evezőst ajánlott: Mačković Martint, Papp Saroltát, Patyi Évát, Milica Stamboliját és Ana Mikovićot. Az ünnepségen emlékplakettet vehetett át Mačković Martin, aki az olaszországi U-23-as vb-n bronzérmet nyert (Martin az Egyesült Államokban tartózkodik, a díjat édesapja vette át), a legtöbbet fejlődött versenyzőknek az országos bajnok Milica Stambolija és Ana Miković bizonyultak, a legkitartóbbnak pedig Patyi Gábor, aki egy edzést sem hagyott ki az idény folyamán. A sportolókon kívül azok is részesültek köszönőlevélben, akik valamilyen módon segítették a klub munkáját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..