home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Sikeres testvértelepülési kapcsolatok
D. J.
2016.09.15.
LXXI. évf. 37. szám
Sikeres testvértelepülési kapcsolatok

Tordának hét testvértelepülése van Vajdaságban, Magyarországon és Romániában, amelyekkel szoros kapcsolatokat tart fenn. A nyári időszakban számos rendezvény zajlott ezekben a helységekben, amelyeket a tordaiak is részt vettek.

A pacséri falunapra a horgászegyesület csapata és a főzőcsapat látogatott el. Az esti programon jelen volt a helyi közösség küldöttsége is Dobai János elnök vezetésével, aki Szombathy Zoltán pacséri polgármesterrel köszöntötte a helybelieket és a vendégeiket. A művelődési műsorban fellépett Gúth Emilia énekes Udvarnokról.

Bihartordán a falunapot és Szent István ünnepét ülték meg. Az önkormányzati testület díszülésén Dobai János fordult az egybegyűltekhez. Beszédében a három Torda kapcsolatának jelentőségét hangsúlyozta, az eseményen ugyanis jelen volt a romániai Aranyostorda küldöttsége is.   

Augusztus 20-án a tordaiak Tiszaalpárra utaztak. Mivel ezzel a településsel harmincéves kapcsolatot ápolnak, Vancsura István polgármester és Dobai János aláírta a további együttműködést megerősítő dokumentumot. Az ünnepi műsorban fellépett a tordai Petőfi Sándor ME néptánccsoportja valamint az Orgonavirág asszonykórus.

Aranyostorda augusztus 26-a és 28-a között szervezte meg a városnapi rendezvényeit. Mivel Romániában nemrégiben voltak az önkormányzati választások, a tordaiak ezt az alkalmat használták fel, hogy megismerkedjenek az új vezetőséggel. Cristian Octavian Matei, Aranyostorda új polgármestere nyitottságot és hajlandóságot mutatott a testvértelepülési kapcsolat folytatására. A küldöttség részére ezúttal is gazdag programot szerveztek, többek között kirándulást a tordai sóbányába és a tordai hasadékhoz, de az esti koncertek is kiváló hangulatban teltek el. Az ottani magyarság képviselőivel sem maradt el a szokásos találkozó, hisz a három Torda együttműködésének fő hordozói Aranyostordán továbbra is az ottani magyar képviselők és az RMDSZ vezetői.

A tordai helyi közösség tagjai jelen voltak Újszentes község napján is. Az alkalmi műsorban szintén a Petőfi Sándor ME néptánccsoportja valamint az Orgonavirág asszonykórus és a ritmikai táncegyüttes mutatkozott be.

A bácsfeketehegyi szüreti napokon szintén a tordai néptánccsoportnak és Gúth Emíliának jutott szerep, a legutóbbi testvértelepülési program viszont Balástyán zajlott, ahol virág- és zöldségfesztivált, valamint falunapot hirdettek

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..