home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Sikeres szabadkai atléták
Tóth Tibor
2024.09.20.
LXXIX. évf. 38. szám
Sikeres szabadkai atléták

Az elmúlt hétvégén a Spartacus Atlétikaklub legfiatalabb versenyzői, valamint a juniorok, a felnőttek és a veteránok is kiválóan szerepeltek az ország különböző pontjain tartott viadalokon. Kraljevo adott otthont a fiatalabb pionírok országos bajnokságának, melyen Molnár Krisztián 200 méteren 26,64-es új egyéni csúccsal a tartományi bajnoki cím után megszerezte az országos bajnoki címet is. Molnár 1995 óta az első szabadkai atléta, aki ebben a korosztályban sprintszámban aranyérmet nyert. Ugyanezen a versenyen Szenczi Lilien diszkoszvetésben 20,44 méterrel a 4. helyen végzett, Szabó András pedig 800 méteren 2:34,09-cel a 10. helyen ért célba. A legfiatalabb korosztályt az egykori olimpikon atléta, Ubori László készítette fel a versenyre.

A belgrádi atlétikai csarnokban rendezték az Össz-szerb Kupát, melyen a szabadkai atléták Vajdaság válogatottjának tagjaiként két 1. és egy 2. helyet szereztek. A dobogó legmagasabb fokára Darijo Bašić Palković (800 méter, 1:53,53) és Sofija Dobrički (400 méter, 56,97) állhatott, míg Veljko Vasiljević 3000 méteren 8:42,65-tel másodikként ért célba. A kupát Vajdaság válogatottja nyerte meg. A szabadkai atléták Zvezdan Kalmar és Kőrösi József irányításával készültek fel a versenyre.

A szabadtéri országos veterán-atlétikabajnokságot is Belgrádban rendezték meg. A Spartacus atlétái közül Varga Violetta súlylökésben (9,06 m), diszkoszvetésben (24,62 m) és gerelyhajításban (20,58 m) is megnyerte az országos bajnokságot, Kasziba Szilveszter pedig gerelyhajításban (17,85 m) arany-, súlylökésben (9,50 m) és diszkoszvetésben (28,45 m) pedig ezüstérmet szerzett. A veteránok edzője Evetović Béla.

 

Fotók: Spartacus Atlétikaklub

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..