home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Sikeres, fiatal matematikusok fogadása
Kónya-Kovács Otília
2012.12.26.
LXVII. évf. 52. szám
Sikeres, fiatal matematikusok fogadása

A nagybecskereki Módszertani Központ 15 éve működik, a munkájához pályázatok révén jut anyagiakhoz. A többi közt foglalkozott anyanyelvápolással, honismerettel és tehetséggondozással (elsősorban a matematikában kimagasló teljesítményűek felkarolása), de tervben van egy kémia és egy biológia tehetséggondozó csoport megalakítása is. Ebben az évben a pedagógusok részére két akkreditált továbbképzést szerveztek.

— Az idei iskolaév nem indult szerencsésen, mert a székhelyünkön, a nagybecskereki civilszervezetek központjának épületében fűtési gondok támadtak. Minden nehézségünkért kárpótoltak azonban bennünket fiatal tehetséges diákjaink: a zentai matematikaversenyen szép eredményt értek el, és Pécsett szintén bizonyították tehetségüket — mondta Várady József, a nagybecskereki Módszertani Központ vezetője.
Az ő tiszteletükre szervezett fogadást az intézmény, és díszoklevelet meg könyvjutalmat adományozott nekik. A fiatalok először a X. Fekete Mihály Matematika Emlékversenyen vettek részt Zentán. A kétfordulós versenyen elért eredménye alapján a Sonja Marinković Általános Iskolából Kovács Imola és Lázár Júlia hetedik osztályos tanuló, valamint a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolából Makán Albert, ugyancsak hetedikes diák kapott meghívást a döntőre.
— A döntőn Albert első, Imola második és Júlia harmadik lett — mondta a felkészítő matematikatanár, Mezei Belovai Irén. — Ezután Kovács Imola, Lázár Júlia és Kádár Edvin Pécsre utazott a VIII. Apáczai Matematika Kupára. Júlia első díjat érdemelt ki maximális pontszámmal, Imola a harmadikat. Elnyertük a legjobb határon túli csapat címet, és a vándorserleget is elhoztuk a hetedik és nyolcadik osztályosok legtöbb pontszámot (139-et) elérő csoportjaként. Hadd mondjam el, hogy a hetedikesek és nyolcadikosok mezőnyében 39 csapat és 123 gyerek mérettetett meg.
A fiatalok örültek a sikernek, és már a jövő évi versenyekről álmodoznak.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..