home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Sikeres évet zárt a zeneiskola
Hhzs.
2013.07.10.
LXVIII. évf. 28. szám
Sikeres évet zárt a zeneiskola

Igencsak hangulatos és sokszínű zenei élményben lehetett részük azoknak a zentaiaknak, akik jelen voltak a helybéli Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola ünnepélyes évzáró hangversenyén. A Zentai Magyar Kamaraszínház színpadán a zeneiskola legtehetségesebbjei mutatkoztak be, s az est folyamán a klasszikus zeneirodalom gyöngyszemein kívül modern zeneművek is felcsendültek.

Az iskolának egyébként az idén is van miért dicsekednie: a 238 diákja közül ugyanis 33-an vettek részt igencsak színvonalas hazai és nemzetközi megméretéseken, és mindannyian díjazottként tértek haza. Összesen 54 díjjal öregbítették az iskola hírnevét — nyilatkozta Major Melinda, az intézmény vezetője, s megjegyezte, hogy ez az eredmény nagy lépésnek számít az iskola történetében, pedagógusai igen színvonalas munkáját dicséri.
— Minden egyes díj mögött óriási munka áll, és mindig a pedagógustól függ, hogy a gyermek művészi hajlama birtokában a kellő technikai felkészültséggel színvonalasan előadhassa az igényesebb zeneműveket.
Az iskolában egyébként pillanatnyilag 12 tanszakon (zongora, harmonika, gitár, hegedű, klarinét, fuvola, szaxofon, magánének, harsona, kürt, gordonka és trombita) 27 pedagógussal folyik az oktatás. Az igazgatónő hangsúlyozta: igyekeznek megőrizni az oktatás minőségét, és minél több gyermeket megnyerni az iskolának, melynek tananyagába a klasszikus zenén kívül modernebb, kortárs kompozíciókat is becsempésznek. Céljuk, hogy a gyermekek mindenféle stílust megismerjenek, és hogy mindig jókedvűen érkezzenek az iskolába, órák végén pedig mosolygósan térjenek haza.
A zeneiskola igazgatónője egyben hangsúlyozta azt is, hogy nagyon hálásak a zentai önkormányzatnak, a versenyek nagy részére ugyanis a község támogatásával juthattak el.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..