home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Sikerek, kitüntetések és tapsvihar
(k-ko)
2013.11.27.
LXVIII. évf. 48. szám
Sikerek, kitüntetések és tapsvihar

Ünnepélyes keretek között nyitották meg az új évadot a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. A rendezvényt — amely egyúttal a tagtoborzást is szolgálja — azért indították útjára, hogy a tíz szakcsoportnak lehetősége nyíljon a bemutatkozásra, illetve hogy átadhassák az egyesület aranyplakettjeit az arra érdemeseknek.

Dobó József elnök az elmúlt év eredményeiről szóló beszámolóban kiemelte a Rozmaring citerazenekar sikerét, a Szólj, síp, szólj! elnevezésű népzenei vetélkedőn elnyert első díját. A Pöngető citerazenekar a Középiskolások Népművészeti Vetélkedőjén bizonyult a legjobbnak, és jogot szerzett az óbecsei gálán való fellépésre. A citerazenekar és a vegyes kórus eljutott az Amatőr Művelődési Egyesületek Szövetségének körzeti versenyére, a Durindón pedig Bodor Anikó-díjban részesültek. Lele József citeraszólista hamarosan a bánáti körzetet képviseli a belgrádi televízió Šljivik elnevezésű, hagyományőrző műsorában. Az egyesület mesemondói négy első, egy második és egy különdíjjal tértek haza a zentai Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyről.

A 2014. év a Muzslai Petőfi Sándor MME tagságának nagy kihívást tartogat: a 38. Durindó házigazdájának a szerepét.

Az elnökség döntése értelmében az idén is három aranyplakettet adományoztak. Az egyiket Barta Máriának, aki tizenhárom éve aktív tagja a vegyes kórusnak, az idén pedig a Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyen is részt vett, és első díjjal jutalmazták. Aranyplakettel jutalmazták Kónya-Kovács Otília újságírót is, aki huzamosabb ideje tudósítja a vajdasági médiaházakat az egyesülettel kapcsolatos eseményekről, több mint egy évtizede pedig a testület munkájából is aktívan kiveszi a részét. Néhány éven át a titkári teendőket látta el, kilenc éve pedig az elnökséget erősíti. A népmesemondással — mellyel 2005 óta foglalkozik — az ö-ző nyelvjárást is népszerűsíti. 2011-ben elnyerte a legrangosabb elismerést, a Mesefa-díjat, a művelődési egyesületben pedig a mesemondók szakcsoportját vezeti. A harmadik plakettet Kátai Tibornak, a MAKK egyik alapítójának és mindmáig egyik legaktívabb tagjának ítélték oda, aki számtalan kiállítás résztvevője, a MAKK által szervezett tárlatok aktív kivitelezője, és aki a gyerekekkel való foglalkozásért külön dicséretet érdemel.

Az elismerések átnyújtása után az egyesület valamennyi szakcsoportja bemutatkozott a közönségnek. Fellépett Lázár-Dékány Dávid legfiatalabb és Barta Mária legidősebb mesemondó, színpadra álltak a Harmatcsöpp gyermekcsoport tagjai és a mazsorett-táncos lányok. A színészek két jelenetet adtak elő, és nagy tapsot kapott a Pöngető citerazenekar, a citerazenekar és a vegyes kórus, valamint a Tiszavirág néptánccsoport is.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..