home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Siker az ÁMV-n
2011.06.08.
LXVI. évf. 23. szám
Siker az ÁMV-n

HáromászokMájus közepén tartották meg a jubiláris, tizedik ÁMV-t, azaz az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét Szabadkán. Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg a vetélkedőt, és kiemelte: az MNT talán legfontosabb feladata a magyar nyelvű oktatás feltételeinek...

Háromászok

Május közepén tartották meg a jubiláris, tizedik ÁMV-t, azaz az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét Szabadkán. Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg a vetélkedőt, és kiemelte: az MNT talán legfontosabb feladata a magyar nyelvű oktatás feltételeinek a megteremtése, vonzóvá tétele és a szülőföldön való érvényesüléshez nélkülözhetetlen tudás biztosítása. Ennek érdekében nevezték meg a kiemelt jelentőségű intézményeket és rendezvényeket, melyek egyike az ÁMV. Az MNT célja továbbra is támogatni ezt a kezdeményezést, így teremtve meg annak lehetőségét, hogy újabb és újabb nemzedékek mutathassák meg tehetségüket.
Az idén több mint hétszáz gyermek érkezett a vetélkedőre Vajdaság egész területéről.
A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolát eredményesen képviselték a diákok. Bakos Rebeka (8. osztály) fogalmazásával, Gombis Dénes (8. osztály) prózamondásával lett első, Zabos Regina (8. osztály) és Borbély Jácint (4. osztály) pedig ének kategóriában bizonyultak a legjobbnak. Horváth Kamilla (2. osztály) a versmondók mezőnyében szerezte meg a második helyet. Mitrić Nemanja (3. osztály) és Marčetić Marija (3. osztály) versmondó a magyar mint környezetnyelv kategóriában indult, és második, illetve harmadik helyen végzett. Nagy sikert aratott és a közönség szimpátiáját is elnyerte a Háromászok nevű színjátszó csoport is. A második helyezett 3. a osztályos nebulókat Nikolić Anton tanító bácsi készítette fel.
Az iskola legeredményesebb tanulói ópusztaszeri jutalomkiránduláson vehetnek részt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..