home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Séták Tamási Áron helyein a Kossuth Rádió műsorán
MTVA
2022.09.14.
LXXVII. évf. 37. szám
Séták Tamási Áron helyein a Kossuth Rádió műsorán

Az író születésének 125. évfordulója alkalmából készített háromrészes sorozat indul szerdán délelőtt a Kossuth Rádió műsorán.


„Törzsében székely volt, fia Hunniának, hűséges szolgája bomlott századának” – ez áll Tamási Áron sírkövén a székelyföldi Farkaslakán, a szülőfaluban, ami a nyugalom szigete volt. S a nyughely, amit nehezen talált meg, hiszen – azt beszélik - még a koporsója is „eltévedt”, amikor Budapestről Farkaslaka (Lupeni) helyett a Zsil-völgyi Lupényba (Lupeni) vitték. 

Az író születésének 125. évfordulója tiszteletére háromrészes sorozatot készített a Kossuth Rádió. A szeptember 14-i első adásban ellátogatnak az író sírjához, a két cserefánál és a két Szervátiusz - Jenő és  Tibor - alkotta Tamási-emlékkőnél, ahol még a sietős turisták is megállnak.

Szeptember 19-én, Tamási Áron születésnapján a szülőháza lesz az első állomás, majd  24-én a kolozsvári éveket veszi számba a műsor, sőt, egy riport erejéig Amerikáig is elmennek. A vendéglátók: Hadnagy Jolán, a Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke, Sipos Kinga, a szülőház gondnoka és Szabó Zsolt kolozsvári irodalomtörténész. A sorozatot Vágner Mária szerkesztette, a műsorvezető Farkas Erika.

Adás: Kossuth Rádió, 2022. szeptember 14-én; 19-én és 26-án 11:05-11:30

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..