home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Séta az esőben
Rencsényi Elvira
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám
Séta az esőben

Könnyed nyári téma után kutatva találtam rá egy 1910-ben írt újságcikkre. A szépségiparban jártas szakemberek tippjei olvashatók benne, amelyekkel „garantáltan szebb lesz a hölgyek arcbőre”...

Ez idáig rendben is van, hiszen a szépség megőrzése mindig is fontos volt az emberek, főleg a nők életében. No de ami a tippeket illeti... Az említett cikkben a szakember például azt javasolja a hölgyeknek, hogy az esőben az ég felé emelt arccal sétáljanak, az esővíztől ugyanis szebb lesz a bőrük. Egyszóval: ez az eljárás a mai hidratáló krémek elődje. A tanácsok között szerepel továbbá az is, hogy a nők naponta néhány percig dörzsölgessék az állukat, hogy eltűnjön az esetleges tokájuk, arról nem is beszélve, hogy a felpezsdített vérkeringés szintén jó hatással van az arcbőrre. És ez még nem minden. A tippek között számomra a következő a legbizarrabb: testmozgásként házimunka végzése ajánlott...

Nos, hölgyeim, ha vezetnek háztartást, nevelnek vagy felneveltek már néhány csemetét, egy percig se aggódjanak! Sétáljanak egy kicsit az esőben, és máris visszanyerhetik fiatalos külsejüket, amely ugyebár már eleve megvan a házimunka végzése révén!

Elképesztő, hogy az emberi hiúság mennyi ökörséget képes szülni. A szépségtippet adó személy minden bizonnyal férfi lehetett, aki úgy ítélte meg, hogy két legyet üthet egy csapásra: a nők — mivel önérzetesek, és szépségük számukra sok mindennél előbbre való — egyszerre szépülnek és látják el a házimunkát. Gazdaságos megoldás. Már akinek...

A fent említett múltbéli fortélyokkal valószínűleg már nagyanyáink sem éltek. Hiszen mi, nők nem vagyunk annyira szűk látókörűek és korlátoltak, hogy mindezt el is higgyük. El kell azonban ismernünk, hogy az esővíz jótékony hatását azóta is sok szakértő alátámasztotta. A csapadék jót tesz a növényeknek. Miért éppen az emberi bőrre ne volna jótékony hatással? A lágy esővízben nincs mész, így ha másért nem is, legalább emiatt egészségesebb a vezetékes víznél.   

Bizonyos szépségtippek kiállják az idő próbáját, mások pedig kevésbé. Ezeket a rég elfeledett fortélyokat képekkel is szemléltetik a már említett cikkben, melynek írója hatalmas hibának tartja a felhős napokon való hajmosást, egyúttal állítja, hogy hajkoronánkat egy héten háromszor bőven elég megmosni. Ezzel a legtöbb mai fodrász is egyetért, akárcsak azzal, hogy tincseinket lehetőleg óvjuk az erős napfénytől.

„A legjobb, ha a testedzést helyettesítő mozdulatokhoz egy könnyű gyapjúruhát veszünk fel, amely lehetővé teszi a szabad mozgást” — tanácsolja a cikk szerzője, aki ilyen öltözékben képzeli el a hölgyeket söprögetés, porolás és mosás közben.

Száz szónak is egy vége: a szépségtippeknek is megvan a szavatossági idejük...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..