home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Sepsiszentgyörgyről jelentkezik vasárnap a Heti Hírmondó
MTVA
2015.02.13.
LXX. évf. 6. szám

Frontváros lett Sepsiszentgyörgy. Románia legnagyobb magyar többségű városát és az azt körülvevő történelmi Háromszéket minden oldalról ostromolják: a kormány, az ortodox egyház és a magukat civilnek nevező román szervezetek.

A tét nem kicsi: ha Sepsiszentgyörgy „elesik”, Csíkszeredát viszonylag hamar bekebelezik a románok, Gyergyószentmiklós túl kicsi, és akkor Székelyudvarhely köré szorul vissza Székelyföld. Míg egyesek szerint nem kedvez a nemzetközi helyzet a kisebbségi törekvéseknek, mások éppen ezt az időszakot tartják alkalmasnak a hangsúlyosabb fellépésre, az asszimiláció megállítására.

Ki vagy mi táplálja a románok és magyarok közötti feszültségeket? Feloldhatók-e az ellenétek? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterrel, Bíró Béla egyetemi tanárral, publicitával és Cziprián-Kovács Lóránddal, a Nemzeti Liberális Párt megyei tanácsosával.

Műsorvezető: Száva Enikő

Adás: február 15. — Duna World 18.30, Duna 23.35

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..