home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Semmi hír az eltűnt Tijanáról
(—)
2014.08.06.
LXIX. évf. 32. szám
Semmi hír az eltűnt Tijanáról

Még mindig nem lehet tudni, hogy Tijana Jurić, a tizenöt éves, Bajmokon eltűnt szabadkai lány hol tartózkodik. Arra sincs bizonyíték, hogy a július 25-e és 26-a közötti éjszakán átlépte a szerb—magyar határt.

Július 25-én este, amikor Tijanának nyoma veszett, egy labdarúgó-mérkőzés miatt a szokásosnál több ember tartózkodott a Bajmok melletti Ráta településen.

— Mintha a föld nyelte volna el. Megvizsgáltuk a rátai stadiontól a Polet kávézóig vezető útvonalat, vagyis azt a szakaszt, amelyet attól a pillanattól tett meg, hogy elvált ismerőseitől, addig, amíg utoljára látták Rátán. Tijana  a barátaival volt a bajnokságon. Kölcsönkérte egyikük pulóverét, noha neki is volt sajátja. Felvette a barátjáét, a sajátját pedig a derekára kötötte. Azt mondta a fiúnak, hogy majd visszaadja neki a ruhadarabot. Éjfél után nagyjából tizenöt perccel indult el a barátjával és a barátnőjével, mert éjjel egy órára haza kellett érnie. Szerintem amikor elértek a Polet kávézóig, rájött, hogy még van ideje visszavinni a kölcsönvett holmit. A sportpályától nagyjából száz méterre találkozott egy fiúval. Ezután befordult a sarkon, és eltűnt. Az ezt követő öt-hét percben nem tudni, mi történt vele, s ez alatt az idő alatt tűnt el — magyarázta Igor Jurić édesapa.

A Tijana barátnőjét kísérő fiú telefonon felhívta azt a társukat, akitől a lány elkérte a pulóvert, s megkérdezte, hogy találkozott-e vele. Amikor megtudta, hogy Tijana nem érkezett meg, elindult elé, de csak a fehér tornacipőjét találta. A családtagok azon a helyen is jártak, ahol utoljára észlelték Tijana mobiltelefonjának jeleit, két kilométerre a határtól, de azt nem tudni, hogy a lány járt-e ott egyáltalán. A rendőrség azt mondta, ha nem került volna elő a kislány tornacipője és körme, azt gondolnák, hogy önszántából szökött el. A körmön egyébként két ember nyomát is megtalálták, de a vizsgálatok után kiderült, ez a barátoktól származik.

Nebojša Stefanović belügyminiszter közlése szerint a szerb rendőrség a magyar kollégáival együtt fáradhatatlanul keresi Tijana Jurićot, de az eltűnéséről továbbra sem lehet semmit tudni. A nyomozásba az Interpol is bekapcsolódott, hazugságvizsgáló szakemberek is segítenek, valamint helikopteres és különleges egységek is csatlakoztak a kereséshez.

A múlt héten megjelent Facebook-oldalról, melyen Tijana állítólagos elrablói váltságdíjat követeltek, a rendőrség megállapította, hogy téves információkat tartalmazott, s egy nagybecskereki fiatalkorú személy hozta létre. Az oldalt rövid időn belül megszüntették.

A magyar rendőrség is bekapcsolódott a Bajmokon eltűnt tizenöt éves lány felkutatásába. Tijana ismerősei a Facebookon egy oldalt is létrehoztak, amely segíthet a lány megtalálásában. Sokan azt állítják, hogy Tijanát elrabolták. Állítólag egy BMW-ben látták utoljára, melyben három férfi is ült.

A szerb hatóságok megkeresték a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, a lány eltűnése ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást.

A magyar hatóságok egy felhívást is közzétettek. A személyleíráson túl azt még biztosan tudni lehet a lányról, hogy fehér, rövid ujjú pólót és térdig érő, világoskék farmernadrágot viselt, amikor eltűnt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..