home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Semjén Zsolt: a magyar nemzet akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad
MTI
2020.12.21.
LXXV. évf. 51. szám
Semjén Zsolt: a magyar nemzet akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad

A magyar nemzet akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad, az anyaországi magyarság, a Kárpát-medencei magyarság és a diaszpóra magyarsága is — fogalmazott Semjén Zsolt.

A nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős magyar miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: a mai magyar kormány nemzeti alapon álló politikát folytat, melyben a magyar állam értelme és célja a nemzet fennmaradása és a magyar emberek életminőségének javítása.

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az elmúlt tíz év magyar nemzetpolitikáját összegezve szólt arról is, hogy a kormány támogatja az etnikai alapú magyar pártokat, mert nem mindegy, hogy egy területnek magyar képviselője, polgármestere van-e, hogy a magyar szervezetek benn vannak-e az adott utódállam parlamentjében, vagy szerencsés esetben kormányon vannak-e ezek a pártok az utódállamban.

A magyar miniszterelnök-helyettes beszélt a magyar iskolába járó külhoni magyar gyermekek támogatásáról, valamint a határtalanul programról is, melynek célja, hogy ne legyen olyan magyar gyermek, aki úgy végzi el az iskolát, hogy intézményes formában nem volt külhoni magyar környezetben.


Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..