home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Sem emlék, sem varázslat… — csak „…lélek vagyok, élni szeretnék!”
Martinek Imre
2019.09.10.
LXXIV. évf. 36. szám
Sem emlék, sem varázslat… — csak „…lélek vagyok, élni szeretnék!”

Tóth Péter Lóránt versvándor Pancsován

„Semmim se volt s nem is lesz immár sosem nekem,
Merengj el hát egy percre e gazdag életen;
Szívemben nincs harag már, bosszú nem érdekel,
A világ újraépül, — s bár tiltják énekem,
Az új falak tövében felhangzik majd szavam;”

(Radnóti Miklós: Sem emlék, sem varázslat)


A szerző felvételei

Többszörösen gondolatébresztő soraiban is megidézett költőnk születésének 110. és halálának 75. évfordulójára emlékezik közösségünk (is) ezen esztendőben. Többek között Tóth Péter Lóránt tanár úr, kunszentmiklósi versvándor újabb rendhagyó, a Nemzetpolitikai Államtitkárság által fővédnökölt vállalkozásának köszönhetően, mely ünnepélyes keretek között augusztus 31-én „rajtolt el” a délkelet-szerbiai Bor városából.

Mint ismeretes, a költészet elhivatott zarándoka Radnóti Miklós tragikus sorsú költőnk és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emlékére, Bortól (az egykori Lager Heidenau helyszínétől) a Győr melletti Abdáig (a költő halálának feltételezett helyszínéig) az erőltetett menet 820 kilométer hosszú útját járja végig.

Találkozásunk színhelye Péterrel, illetve tolmácsolása által Radnótival és költeményeivel, valamint magával a projektum üzenetével szeptember 9-én történt. Pancsován, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..