home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Segélyvonalat hoztak létre és felújítják a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolát
2023.05.24.
LXXVIII. évf. 21. szám
Segélyvonalat hoztak létre és felújítják a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolát

Kiadták az építkezési engedélyt a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskola felújítására, ahol május 3-án a tragikus, tíz halálos áldozatot követelő lövöldözés történt.

A szerb kormány munkacsoportot hozott létre, amely részét képezik az illetékes minisztériumok, a Szülök Tanácsa és az iskola vezetősége.  

Az iskola teljes felújítására már korábban is tervben volt. A 9 ezer négyzetméteres épület rekonstrukciójának értéke 750 millió dinár.

A belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában történt lövöldözés miatt létrehoztak egy tapasztalt szakemberekből álló csapatot, akik pszichológiai segítségnyújtásra készek – mondta Danica Grujičić egészségügyi miniszter. A pszichológusok mindenkivel elbeszélgetnek, akinek szüksége van erre. Az illetékes miniszter arról is beszámolt, hogy kapcsolatba léptek a Szerbiai Klinikai Központ mentálhigiénés és pszichiátriai osztályával.

Az egészségügyi intézmény segélyvonalat hozott létre, hogy a diákoknak, a szülőknek és a tanároknak is segítsenek feldolgozni a történteket.

Forrás: Szerbiai RTV, Tanjug, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..