Segélycsomagok és ünnepi munkarend

Segélycsomagok és ünnepi munkarend

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Lőrinc Csongor, a községi tanács egészségüggyel és szociális védelemmel megbízott tagja sajtótájékoztatón ismertette a rendkívüli helyzettel foglalkozó községi törzskarnak a szükségállapotra vonatkozó új intézkedéseit.

— Segélycsomagot osztunk községünk azon polgárai számára, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 30 ezer dinárt. Emellett 62 személy van Zentán, akik 65 évnél idősebbek és szociális segélyt kapnak. Úgy döntöttünk, hogy őket is bekapcsoljuk ebbe a programba, ami azt jelenti, hogy összesen 3498-an kapnak segélycsomagot Zenta község területén. A támogatás értéke mintegy 2500 dinár, a csomag 16 élelmiszeripari és higiéniai terméket tartalmaz. A csomagokat önkéntesek állítják össze, ez a munka ma reggeltől folyamatban van, holnap pedig megkezdődik a segély kézbesítése a rászorulóknak. Kérjük azokat a polgárokat, akik nem azon a címen tartózkodnak, amit a nyugdíjbiztosítási alap ismer, jelentkezzenek a kapcsolattartó központban a 024/655-452-es, vagy a 064/872-5320-as telefonszámon.

A fertőtlenítőszerek Zenta község polgárai számára továbbra is elérhetőek a korábban már említett módon, tehát a helyi közösségekben hétfőn és csütörtökön 9—13 óra között, illetve házhoz szállítással a 65 évnél idősebbeknek.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a kapcsolattartó központ a húsvéti ünnepek alatt, április 10-én, 11-én, 12-én és 13-án, vagyis pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn rövidített munkaidővel, 8—13 óra között fogadja a hívásokat, majd április 14-étől ismét 8—18 óra között állnak a munkatársak a polgárok rendelkezésére — hallottuk Czegledi Rudolf polgármestertől, aki azt is hozzátette az elhangzottakhoz, hogy a segélycsomagok költségeit teljes mértékben az önkormányzat fedezi.

— A csomag tartalma több hétre megoldhatja ezeknek az embereknek az étkezését, vagy legalábbis a szükségleteik nagy részét. A támogatás összesen 50 tonna, ezt osszuk szét a már említett közel 3500 személynek. A csomagban lesz rizs, liszt, cukor, olaj, konzervek, kávé, mosogatószer, mosópor. Mintegy negyven aktivista dolgozik az összeállításukon, a törzskar pedig készíti a kiosztás ütemtervét. Előző nap mindig közzétesszük a Facebook közösségi oldalon, hogy mely utcákban élők várhatják az aktivisták érkezését. Ezúttal mindenkinek ki kell jönnie a házból és alá kell írni az átvételi ívet. Kérjük a lakosságot, ha ismernek a szomszédságban olyan személyt, aki jogosult erre a támogatásra, és tudják róla, hogy nem használ internetet, értesítsék erről az akcióról. Négy kombival tervezzük a csomagot kihordását, és úgy gondoljuk, két hét alatt sikerül is befejezni. Éppen ezért elnézést kérünk azoktól, akik később kerülnek sorra. A húsvéti ünnep alatt vasárnap és hétfőn szünnapot tartunk, majd kedden folytatjuk ismét a következő hét vasárnapjáig. A címváltozásokat a jövő hét keddtől lehet jelezni a kapcsolattartó központban – ismertette a részleteket Lőrinc Csongor, aki arra az újságírói kérdésre is válaszolt, hogy mi történik azokkal a Zenta községbeli személyekkel, akik esetlegesen elkapják a koronavírust.

— A szabály az, hogy minden gyanús esetet jelentenek a nagykikindai Közegészségügyi Intézetnek, és a tőlük kapott útmutatás alapján járnak el. A helyzetet központosított adatrendszerrel kezelik, vagyis ezek az információk hozzánk, a községi törzskarhoz nem futnak be — magyarázta Lőrinc Csongor.


A szerző és Lőrinc Csongor felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Segélycsomagok és ünnepi munkarend
Községeink Életéből
  • Tóth Lívia
  • 2020.07.05.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Segélycsomagok és ünnepi munkarend
Községeink Életéből
  • 2020.06.24.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink