Segély a néprajzi múzeumnak

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Segély a néprajzi múzeumnak

Széchenyi Jolán tanárnő és a kiállítási tárgyak egy részeA Tartományi Gazdasági Titkárság kedvező elbírálásban részesítette a Gát a feledéshez elnevezésű projektumot, amelyet a torontálvásárhelyi Helytörténeti Múzeum terjesztett fel a Vajdaság Autonóm Tartomány által kiírt 500 ezer dinár ér...

Széchenyi Jolán tanárnő és a kiállítási tárgyak egy része

A Tartományi Gazdasági Titkárság kedvező elbírálásban részesítette a Gát a feledéshez elnevezésű projektumot, amelyet a torontálvásárhelyi Helytörténeti Múzeum terjesztett fel a Vajdaság Autonóm Tartomány által kiírt 500 ezer dinár értékű, a helyi önkormányzatok turizmusa fejlesztésének társfinanszírozási és térítésmentes segélyének odaítélése végett -- olvasható az antalfalvi község havi rendszerességgel jelentkező, Informator 7/2011. számú tájékoztatójában.
A torontálvásárhelyi helytörténeti múzeum az 1907-ben emelt néhai Takarékpénztár Rt. épületében kapott helyet. Négy helyiségben található az a gyűjtemény, amelyet több mint ezer kiállított tárgyból, továbbá a helybeli kézművesek, szerszám- és bútorkészítők remekeiből, illetve a lakosok használati tárgyaiból állt össze. A tárlat Széchenyi Jolán torontálvásárhelyi nyugalmazott képzőművész fáradhatatlan munkája által jött létre 1977-ben. A helyi múzeum is ebben az évben nyitotta meg kapuját. A tárlat foglakozik Torontálvásárhely polgári életének különféle szegmenseivel, többek között a messze földön híres debellácsi vásárral is. Az említett gyűjtemény egyik legjelentősebb alkotóeleme a százéves, Joánovics-féle patika leltára, az egyenes ági jogutód(ok) napjainkban Versecen él(nek).

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Segély a néprajzi múzeumnak
Szabadkai Napló
Segély a néprajzi múzeumnak
Média
Facebook

Támogatóink