Segédtankönyv szerb nyelvből

Segédtankönyv szerb nyelvből

Elkészült az a segédtankönyv, amely a szerb, mint nem anyanyelv tantárgy oktatásában nyújt segítséget tanárnak, diáknak egyaránt.


Herédi Krisztián felvételei

A kiadványt Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke adta át a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium magyar elsőseinek és a tantárgyat előadó tanároknak. Az eseményen jelen volt Csikós Pajor Gizella, az intézmény igazgatója is, aki elmondta tankönyv készítőinek csapatában volt, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium egyik tanára, Boros Krisztina is.

A tankönyvből megközelítőleg 1600 példányt osztanak ki, minden magyarul tanuló elsős középiskolás és 70 pedagógusuk kapja meg. Az elkészítésére azért volt szükség, hogy a tanárok és diákok mindaddig használhassanak valamilyen segédanyagot, amíg el nem készül az új tanterv alapján íródó tankönyv. A szöveg- és feladatgyűjtemény nemcsak az elsősöknek szól, hanem a középiskola felsőbb osztályaiban tanulóknak is.

A könyv a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, a Forum Könyvkiadó gondozásában jelent meg, a kiadó terjesztésében, szabad eladásban is kapható lesz 600 dináros áron.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink