home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Sebestyén Ádám-díj Lőcsei Antalnak
2021.10.12.
LXXVI. évf. 40. szám
Sebestyén Ádám-díj Lőcsei Antalnak

Sebestyén Ádám-díjat adományozott a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Lőcsei Antal hertelendyfalvi mesemondónak az ősi kultúra őrzéséért és ápolásáért.

A díj átadására Bonyhádon került sor a Bukovinából való hazatérés 80. évfordulójára rendezett megemlékezés alkalmával.

A díjat minden évben olyan személyeknek adományozzák, akik tevékenységükkel a bukovinai székelyek kultúráját népszerűsítik és gazdagítják. Idén még Fábián Éva népdalénekes, mesemondó és Szabóné Gáncs Tünde népdalénekes vehette át ezt a díjat.

Ez alkalommal adták át a 2020-ban online megtartott XXIII. Sebestyén Ádám Országos Mesemondó Verseny, valamint az ugyancsak 2020-ban online megrendezett Bukovinai Székelyek Országos Szólótáncverseny győzteseinek díjait is. Az al-dunai székelyek közösségéből Bogos Boglárka és Molnár István székelykevei mesemondók is díjban részesültek.

Fotó: Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..