Saunders eladhatná néhány dalát

Saunders eladhatná néhány dalát

Kállay-Saunders András egy megszeppent fiatal srácként jelent meg a Megasztár 5. válogatóján, majd pillanatok alatt elkápráztatta a zsűrit. A versenyt végül negyedikként fejezte be, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy megadja a kezdő löketet a magyarországi karrierjéhez — mert András eredetileg New York-i.


Az énekes azóta folyamatosan jelenteti meg a számait, és még A Dalban is addig küzdött, hogy 2014-ben végül ő képviselte Magyarországot az Eurovízión a Running című felvételével. Mindig is jó számok kerültek ki a kezei közül, ám stílusban sokszor eltérnek egymástól. Esetében egyfajta út beteljesedéséről is szó lehet, hiszen ezeket a szerzeményeket nemcsak úgy, készen kapja, hanem ő maga is részt vesz az írásukban, főleg, amikor a szövegekről van szó. S amíg András Magyarországon egy erős közepes karriert tudhat a magáénak, szerintem néhány dalát el kellene adnia az USA-ban.Vegyük példának a Nachos című felvételét, melynek címe nemes egyszerűséggel pénzt jelent az amerikai szlengben. Ugyanúgy, mint a chips vagy a chedda kifejezések. Ennek a számnak a szövegéért meg a dallamáért is András a felelős, és szerintem Amerikában hatalmasat ütött volna. Először is bele kell hallgatnotok, hogy megértsétek, pontosan miről írok, de a lényeg, hogy a sok-sok lóvé helyett Saunders ezt maga énekelte és vette fel, klip is készült hozzá, és Magyarországon jelentették meg. Igaz, hogy a YouTube-on csaknem félmilliós nézettséget ért el, de szerintem ugyanez Amerikában — hangsúlyozom, egy menő előadóval és egy olyan producer közreműködésével, mint amilyen például Dj Khaled — akár 20-30 millió is lehetett volna. Az pedig egy csomó szerzői jogdíjat is hozott volna.

Kállay-Saunders András szerintem egy olyan alakja a magyarországi zeneiparnak, akiben elég kreativitás van arra is, hogy saját maga részére gyártson dalokat, és arra is, hogy az általa szerzett számokat külföldön értékesítse, elsősorban az USA-ban. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz oda betörni, de ha sikerülne, szerintem ez a srác és a csapata milliomosok lennének. Ez elméletben ennyire egyszerű. A gyakorlat már egy teljesen más tészta.
 


 

Ettől függetlenül András jelenleg is ontja a slágereit. Két dala fut: a Táncoljunk, valamint a MISKOVITS-csal és a Fehér Hollóval közösen felvett Rád vártam. Utóbbiról Miskovits Marci a következőképp nyilatkozott: „Az Andrissal való kollaboráció ötlete spontán volt, egyik beszélgetésünk során felvetettem neki, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy közös számot. Mivel mostanában hasonló zenei irányokat kedvelünk, lelkes volt ő is, és nem sokkal ezután már össze is raktuk Holló stúdiójában a dalt. Nagyon szeretem a végeredményt, eddigi felvételeim közül ez áll a legközelebb a szívemhez.”
 


 

A lényeg, hogy ha valakit, akkor Andrást nem kell félteni, hogy megmarad-e, viszont szerintem egy-két dalát valóban el kellene adnia. Ha pedig ez sikerülne neki, elképzelhető, hogy nemsokára egy piros Ferrarival látnánk őt furikázni Budapest utcáin...

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Zene rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Saunders eladhatná néhány dalát
Zene
  • Hét Nap Online
  • 2020.05.24.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
Saunders eladhatná néhány dalát
Zene
  • Zvekán Péter
  • 2020.05.22.
  • LXXV. évfolyam 20. szám
Facebook

Támogatóink