home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Sara Nisha Adams: A lélekkert
2023.08.01.
LXXVIII. évf. 30. szám
Sara Nisha Adams: A lélekkert

Amikor a kert virágba borul, egy közösség is kivirágzik

Sara Nisha Adams indiai gyökerekkel rendelkező, brit szerző második regénye az élet apró örömeit ünnepli, és megmutatja, milyen jótékony hatással lehet a kert, a kertészkedés az ember személyes és társasági életére. Új barátságok, szorosabb emberi kapcsolatok születnek általa, miközben a nagyvárosi nyüzsgésben is létrejöhet egy olyan kis sziget, amelyet mindannyian magunkénak érezhetünk. A lélekkert óda a kertműveléshez, egy történet, amelyből sugárzik a föld, a növények és az emberek szeretete.

Míg Adams nagy sikerű, első regénye, A könyvlista az olvasás és a könyvek szeretetének erejét példázza, addig új könyvében, a Nagy-Britannia után elsőként Magyarországon, a Libertine Könyvkiadónál megjelent A lélekkertben egy kertre, méghozzá egy közös, illetve közösségi kertre kerül a hangsúly.

A több szálon futó történetben megismerhetjük a veszekedő londoni szomszédok, Winston és Bernice életének alakulását, illetve repülhetünk vissza a 70-es évekbe, a Kenyából érkezett Maya és szomszédja, Alma barátságának kivirágzásán keresztül. A szereplők és az idősíkok közti kapocs egy gyönyörű, nagy, közös kert, amely korábban közösségi kertként szolgálta a környék lakóit, ám mostanra elhanyagolttá vált, az állandó harcban álló Winston és Bernice pedig csekély jelét adja annak, hogy együtt szeretnék gondozni.

Mindketten titokzatos leveleket, szórólapokat, régi fényképeket kapnak, amelyek az egykori közösségi kert életét mutatják be, illetve két nő barátságát, amely talán több is volt egyszerű barátságánál. Vajon Winston és Bernice megbékél egymással, és újjá tudják varázsolni a kertet? Lehet, hogy az elmélyült kertészkedés, a növények gondozása és szeretete gyógyír lesz a magánéleti gondjaikra? Kiderül, ki küldte a titokzatos üzeneteket?

A lélekkert bátran ajánlható a kert és a kertészkedés szerelmeseinek, de azoknak is, akik eddig féltek belevágni a kerti munkákba. A regény ugyanis megmutatja, hogy a növényekkel való elmélyült foglalatoskodás alapjaiban változtathatja meg az életünket, új barátokat hozhat, új közösséget alakíthat ki, csökkentheti az egyedüllét és az elveszettség érzését.

A lélekkert a Nincs időm olvasni kihívás közös könyve augusztusban. Megvásárolható a Libertine Könyvesboltokban és a www.libertinekonyvesbolt.hu weboldalon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..