home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Salvini és Berlusconi szövetsége
Talpai Lóránt
2019.10.19.
LXXIV. évf. 42. szám
Salvini és Berlusconi szövetsége

Egységesebb fellépést ígérnek —  Víz alatti fákból születhet újjá a Notre-Dame — Százharminc éves fennállását ünnepelte a Moulin Rouge  

Egységesebb fellépést ígérnek 

Miközben a Matteo Renzi korábbi miniszterelnök által megbomlasztott olasz baloldal egyre több fronton esik egymás torkának, a három jobboldali párt minden korábbinál egységesebb fellépést ígért a választóknak. Az olasz jobboldal két emblematikus figurája, Silvio Berlusconi exkormányfő, a jobbközép Hajrá, Olaszország! vezetője és Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga első embere, illetve az Olasz Testvérek élén álló Giorgia Meloni csúcstalálkozót tartott Milánóban. Egy közös nyilatkozatban megfogadták: felszabadítják az olaszokat az állampolgárok megkérdezése nélkül hatalomra jutó baloldali kormánykoalíciótól. Közös állásfoglalásukban a három vezető nyomatékosította: az olasz jobbközép egységesen halad a soron következő politikai és választási megméretések felé, szerintük ugyanis egyértelmű, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Demokrata Párt (PD) jelenlegi koalíciója nem tarthat sokáig.

 

Víz alatti fákból születhet újjá a Notre-Dame 

Ugyan még csak abban a fázisban tart az áprilisban leégett székesegyház rekonstrukciója, hogy statikailag és műemlékvédelmi szempontból stabilizálják és biztosítsák a székesegyház többi részét, már most elkezdődtek a tervezgetések, milyen formában építsék újra a páratlan értékű épület kárt szenvedett részeit. A becslések szerint 1300 fát — elsősorban tölgyet — kellene kivágni, ami 210 000 négyzetméternyi terület letarolásával járna. Ekkora összefüggő franciaországi erdő nem áll rendelkezésre. Egy ghánai cég viszont felajánlotta, hogy az afrikai Volta-tóban fekvő fákat kellene felhasználni a katedrális újjáépítéséhez. Az erdőt 1965-ben öntötték el, amikor az Akosombo-gát építésekor a Volta-medence jó része víz alá került. A Kete Krachi nevű cég szerint, mely egyébként már szállít fát Európába, a vízben fekvő faanyag jóval strapabíróbb is, mert a mocsaras közeg megóvta a pusztulástól, mert valójában konzerválta a fatörzseket.

 

Százharminc éves fennállását ünnepelte a Moulin Rouge  

A Moulin Rouge 1889-ben nyílt meg, ugyanabban az évben, amikor az Eiffel-torony is elkészült. A revüszínház mára igazi turistamágnessé vált: az év 365 napján tartott mindkét esti előadása telt házas. Nemrégiben többezernyi látogató érkezett a Montmartre negyedben levő Moulin Rouge előtti, lezárt sugárútra. Az ünneplés fényshow-val kezdődött, melyet a híres vörös malomra vetítettek. A műsor zárásaként ötven revütáncos ropta a híres kánkánt az épület előtt.


Nyitókép: Mti.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..