home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Sakknap, testfestés, karnevál
(—)
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám
Sakknap, testfestés, karnevál

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában az idén is október elején szervezték meg a már hagyományosnak tekinthető gyermekheti rendezvénysorozatot. A sikeres megmozdulás során érdekes programokkal lepték meg a tanulókat.

A csütörtöki tehetségnapon a sakké volt a főszerep. A tanulók sakkbazáron vehettek részt, a kisebbek sakk-kvízben versenyeztek különféle ajándéktárgyakért, a nagyobbak pedig kreatív sakkstafétán csillogtathatták meg ügyességüket. A sakknap végét mintegy megkoronázta a Chess fashion show, azaz a sakk-divatbemutató. A gyerekek ismét tanúbizonyságát tették határtalan kreativitásuknak. Láthattunk fenséges királyt, harci díszbe öltözött bástyát és a sakktábla minden motívumában pompázó ruhát is.

A péntek a testfestésről szólt. A hangsúly ismét a vagányságon volt, nem kis bátorság kell ugyanis ahhoz, hogy az ember tetőtől talpig kifestve álljon a nagyközönség elé. A legattraktívabb hajkoronát viselők meglepetésben részesültek.

Hétfőn csodás hajkölteményeket mutattak be a diákok. A fiúk is kitettek magukért tarajos frizurájukkal, a lányok viszont mesteri hajkölteményükkel szerepeltek.

Kedden ismét ellátogatott az intézménybe Figura Ede iskolapedagógus, és szokásához híven megnevettette a nagyérdeműt csodás műsorával.

Szerdán a zsibvásár nyitotta meg kapuit. A tanulók áruba bocsátották feleslegessé vált dolgaikat, de csereberéltek is. A befolyt pénzt az osztályközösségek saját céljaikra fordítják majd. A gyermekhét a szerda esti karaokéval és önfeledt szórakozással zárult.

Az alsós nebulókat mindemellett külön érdekességekkel is megörvendeztették: aszfaltrajzolást, atlétikai játékokat és közös társasjátékokat szerveztek részükre. A legnagyobb sikert az idén is a karnevál aratta — a tanulók díszes ruhákba öltözve bújtak mások bőrébe. Az elkészült jelmezüket büszkén viselték a tornateremben megszervezett táncos mulatságon.

A programsorozat még alig ért véget, a tanulók azonban máris azt kérdezgetik: mikor lesz a következő?!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..