Sajtóközlemény
2021.07.28.
LXXVI. évf. 30. szám
Sajtóközlemény

Kedves közönségünk! Tisztelt Magyar Nemzeti Tanács! Kedves barátaink!

A hozzánk intézett kérést megkaptuk és tudomásul vettük. A Tanyaszínház a múltban is, és a jövőben is meg fogja hallani és elfogadja a Magyar Nemzeti Tanács kéréseit. Ennek értelmében az Ödön von Horváth: Kazimír és Karolina előadásunk további turnéját felfüggesztjük, eleget téve a kérésnek.

Viszont színházként és művészekként hiszünk a színház és a művészet egyetemes szabadságában, annak sérthetetlenségében és küldetésében. A színházművészet párbeszéd a színházi alkotók és a közönség között, s ebben a párbeszédben a Tanyaszínház teljes mértékben partner fog maradni mindenki irányában, aki ilyen igénnyel fordul hozzánk. Viszont abban is hiszünk, hogy színházat és színházi előadásokat csakis úgy lehet megítélni és ítéletet mondani felette, ha megtörténik az előadás és a nézők közötti találkozás. Minden más ítélet valótlan, alaptalan.

Elfogadjuk és tudjuk, hogy a színházi előadások ki vannak téve a nézők szubjektív véleményének és teljesen legitimnek tartjuk ezt. De hiszünk abban, hogy meg kell adni a nézőknek azt a lehetőséget, hogy véleményt formáljanak és kifejezzék tetszésüket vagy nem tetszésüket.

Alkotóként nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy elkészült művet eltemessünk, mielőtt a vállalásainkat teljesítettük volna. Így a Tanyaszínház vezetősége, az előadás alkotói és a társulat úgy döntött, hogy teljesíteni fogjuk a vállalást. Ennek fényében augusztus 12-ig a Kazimír és Karolina előadásunkat minden este le fogjuk játszani Kavillón a színház művésztelepén nyitott ajtók mellett, este 21 órától. Ezzel tartozunk önmagunknak és az általunk létrehozott – hibáktól bizonyára nem mentes – előadásunknak, valamint a színház szabadságának.

A párbeszédre és az egyeztetésekre nyitottak vagyunk és kérjük a Magyar Nemzeti Tanácsot, hogy találjunk olyan megoldást közösen, ami a jövőben elejét tudja venni az ilyen nehéz helyzeteknek.

Maradunk továbbra is tisztelettel és alázattal a művészet szolgálatában!

Kavilló, 2021.07.28

A Tanyaszínház vezetősége

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Kapcsolódó cikkek
Közlemény
Közlemény a Tanyaszínház idei turnéjáról
MNT
2021.07.27.
LXXVI. évf. 29. szám

A nagy múltú és nagy hírű Tanyaszínház, amely a vajdas&aacut…

Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..