home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Sajtóközlemény
(—)
2013.07.03.
LXVIII. évf. 27. szám

Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes Községi Szervezetének sajtóközleménye

Egy év után működésképtelenné vált az a hatalmi koalíció, amely eddig Kishegyes Község Önkormányzatát irányította. A községi képviselő testületben működő szinte összes párt megbeszéléseket kezdeményezett a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőivel. Többször elmondtuk, hogy nem logikus az, hogy a legtöbb mandátummal rendelkező, legnagyobb nemzeti közösséget képviselő párt, a VMSZ ne vegyen részt az önkormányzat irányításában, de erre eddig nem volt meg a kellő nyitottság másokban. Mára már mindenki számára egyértelművé vált, hogy ebben a nehéz helyzetben csak a VMSZ tud stabilitást és komolyságot vinni az önkormányzat munkájába. A VMSZ úgy gondolja, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben lévő községnek nem tesz jót a további tétlenség, bizonytalanság és az esetleges kényszerigazgatás. A helyzetet mérlegelve, megfontolva a lehetőségeket, a VMSZ arra az álláspontra jutott, hogy elfogadja a felkérést, a közösség, a községben élő polgárok érdekeitől vezé-relve a jövőben részt vesz az önkormányzat vezetésében. A hatalmi többséget ezentúl a VMSZ 8, a Szerb Szocialista Párt 3 és a Szerb Haladó Párt 2 képviselője fogja alkotni. A VMSZ soraiból kerül ki a képviselő–testület elnöke, a község alpolgármestere, valamint a községi tanács 9 tagjából 6, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a Kishegyes községben élő magyarság érdekeit az eddigi egy évhez mérten nagyobb mértékben tudjuk képviselni.

Kishegyes, 2013. június 27.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..