home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
SZÁMVETÉS 11. - Üzenetek Trianon 100. évfordulóján
MTVA
2020.12.26.
LXXV. évf. 52. szám
SZÁMVETÉS 11. - Üzenetek Trianon 100. évfordulóján

2020 szomorú centenárium. 100 esztendővel ezelőtt írták alá a trianoni békediktátumot, és egy tollvonással szétrombolták a Kárpát-medence szerves egységét.

Ám egyetlen elszakított területről sem sikerült végleg kiradírozni a magyarságot. Mert, ahogy Reményik Sándor is fogalmazott: "Országokat lehet szétdarabolni: Nem lehet legyilkolni lelkeket!" Sőt, ha a történelmi hazát tekintjük, még mindig a magyarság adja a népesség többségét. Trianon 100. évfordulóján tehát gyászolunk, de a megmaradásból erőt merítünk és magyar jövőt építünk. Évadzáró adásunkban az új országépítők üzenetét tolmácsoljuk Felvidéktől és Kárpátaljától Délvidékig, Őrvidéktől Erdélyig és a távoli diaszpóráig.

Adás: M5 – december 26.  (szombat) 18.15

Ismétlés: M5 – december 27.  (vasárnap) 05.05

Duna World – december 27. (vasárnap) 11.20

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..