home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
SZELFIZZEN, ÉS NYERJEN! — A Hét Nap új fotópályázata
Hét Nap
2015.08.05.
LXX. évf. 31. szám
SZELFIZZEN, ÉS NYERJEN! — A Hét Nap új fotópályázata

Javában tart a nyár, és aki csak teheti, igyekszik kimozdulni megszokott környezetéből. Egy-egy ilyen kiránduláson, nyaraláson a fényképezőgép, az okostelefon az alapfelszerelés része, hiszen a lenyűgöző tájakat, nevezetes épületeket, történelmi helyszíneket stb. mindenki szívesen megörökíti. Éppen ezért most arra kérjük játékos kedvű olvasóinkat, hogy juttassák el hozzánk a kedvenc helyszínüket és az önmagukat megörökítő fotójukat, azaz szelfijüket.

A fényképekre szavazni is lehet, a legtöbb voksot kapó játékosunkat megjutalmazzuk — ám nem csak őt! A legnépszerűbb fotó készítője a szabadkai Subotica-trans Turisztikai Iroda jóvoltából egy négynapos, KÉTSZEMÉLYES UTAZÁST nyer a csehországi Olmützbe, és az őt követő további három helyezett is értékes vigaszdíjban részesül.

A szelfiket és a nevezési szelvényt augusztus 14-éig a Hét Nap szerkesztősége — SZELFI, Lazar Nešić tér 1/VI., Pf. 75, 24000 Szabadka postacímre, illetve a szelfi@hetnap.rs e-mail címre várjuk. (Az adatokat — a képen látható személy(ek) nevét, lakcímét, telefonszámát, a fotón megörökített helyszínt — ez utóbbi esetében se feledjék feltüntetni!)

UTAZÁSRA, SZELFIZÉSRE ÉS JÁTÉKRA FEL!

Olmütz (csehül Olomouc, archaikus magyar nevén Alamóc, lengyelül Ołomuniec, latinul Eburum vagy Olomucium) város a Cseh Köztársaságban, Morvaország középső részén és az Olomouci kerület központja. A Felsőmorva-dombságon és a Morva folyón fekszik, a környéke alkotja a termékeny Hanák régiót. Itt található a Palacký Egyetem és az olmützi érsekség, így a város Morvaország szellemi-lelki központja.

A város történelmi magja a Morva folyó által van határolva, mai formáját a XIX. században nyerte el. A városközpontban több kellemes hangulatú tér van. Ezek egyike a Felső tér (Horní náměstí), melyen a városháza található, és az olmützi orloj (óra) a XV. századból. Emellett a Herkules- és a Caesar-kút, valamint az UNESCO védelme alatt álló olmützi Szentháromság-oszlop, melyet 1740-ben emeltek. Jellegzetes műemlék az olmützi érseki székesegyház, a Szent Vencel-katedrális, ahol 1469-ben a cseh és a morva nemesség egy része Mátyás királyt cseh királlyá kiáltotta ki. A székesegyházban nyugszik III. Vencel cseh és magyar király, akit 1306-ban Olmützben gyilkoltak meg. E miatt a gyilkosság miatt halt ki a cseh Přemysl-ház. A centrum másik oldalán látható a Palacký Egyetem (korábban Ferenc Császár Egyetem), melyet 1573-ban alapítottak, 1860-ban megszüntettek, majd 1946-ban új néven újraalapítottak. Mindezek mellett Olmütz Szabadka testvérvárosa is.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..