home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Rúzsa kontra Horányi
Zvekán Péter
2023.05.05.
LXXVIII. évf. 18. szám
Rúzsa kontra Horányi

Még a legjobbak is belekeveredhetnek a slamasztikába. Így járt most Rúzsa Magdi is, természetesen akaratán kívül. De mi is történt? Február 14-én jelent meg Horányi Juli Sebzetten című dalának videóklipje, melynek látványvilága a szakítást és a múlt felégetését jeleníti meg. Két hónappal később debütált Rúzsa Magdi Elmegyek című új slágerének klipje, mely bizony jócskán hasonlít az X-Faktorban megismert énekesnő videójára.

Az egész úgy kezdődött, hogy miután megjelent Magdi dala, és azt többek között Horányi Juli is látta, az utóbbi énekesnő felfedezte a hasonlóságot, és… Itt jön az érdekes rész. Ilyenkor ugyanis az ember választás előtt áll: nyilván reagálni kell egy ilyen ügyre, és ki kell nyomozni, hogy ez hogyan történehetett meg, a kérdés csak az, hogy ezt hogyan tesszük. Az egyik menedzsment szép csendben kapcsolatba lép a másikkal, és tisztázzák az ügyet, vagy — ahogy az manapság divatos — feltöltünk egy kiakadós videót valamelyik közösségi hálóra. Ilyenkor azt is mérlegelni kell, hogy az első lehetőségnél minden csendben marad, míg a másik akár nagy vihart is kavarhat, azt pedig tudjuk, hogy a rossz reklám is reklám.


Fotó:www.nyu.hu

Juli természetesen úgy döntött, hogy akkor legyen nyilvános háború, és már töltötte is fel a TikTokra a véleményvideóját, melyben ezek a gondolatok voltak hallhatóak: „Na most nagyon ki vagyok akadva. Kísértetiesen hasonlók ezek a snittek. A koncepció, a beállítások, a fényelés egy az egyben az én klipemből lett lemásolva. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy véletlen az, hogy Magyarországon, ebben a pici zeneiparban két hónap különbséggel két tök ugyanolyan klip készüljön ugyanazon a helyszínen, ugyanolyan snittekkel, a bőrkesztyűvel, amivel vezet, az autóval, a lángokkal.”

Ezt valamiért nem tartotta elegendőnek, ezért később a Facebookon folytatta a kiakadást: „Nagyon ideges és feldúlt vagyok, és azon is gondolkodom, hogy jogi útra terelem a történteket… Alszom még rá egyet, hiszen ez már önmagában egy szegénységi bizonyítvány mindenkinek, aki ebben szerepet játszott… Teljesen le vagyok azon döbbenve, hogy ez előfordulhat!

Mindez kellőképpen felkavarta az állóvizet, és a hír végül magához Magdihoz is eljutott, aki a következőképpen reagált: „Nem szerencsés szerintem, hogy nem elgondolkodva, nem leülve, hanem hirtelen, indulatból lopással vádoljunk bárkit is a médiában. Főleg úgy, hogy ennek nincsen megfelelő jogi alapja. Három darab hasonló hangulatú képkocka miatt nem lehet így nekiesni senkinek szerintem, főleg nem kollégának. Ha ez így működne, én az évek alatt nagyon-nagyon sok kollégát megvádolhattam volna, mert néha előfordul, hogy vannak hasonló hangulatú képkockák egy-egy videóklipben.” Hozzátette még: „Mindezek ellenére semmi harag nincs bennem Juli iránt. Biztos vagyok benne, hogy ő is átgondolta már ezt az egészet. Biztos, hogy ő is látja, hogy — tetszik, nem tetszik — mégiscsak nekem esett.

Erre aztán Juli ismét reagált: „Szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem hibáztatom és hibáztattam Magdit. Sőt kerestem is őt, hogy ezt meg tudjuk beszélni. Itt mindketten az áldozatai vagyunk a gyártó cégnek.

Itt pedig elhangzott az a kulcsfontosságú információ, hogy a jelek szerint a gyártó lesz a hibás, vagyis az a vállalat, amely a klipet Julinak és Magdinak is forgatta. A cég felelőssége lenne, hogy két megrendelt klipnél ne legyenek már ugyanazok a képkockák és a helyszínek. Szóval egyelőre úgy tűnik, hogy az énekesnők közötti viszály lecsendesül.

Egy biztos, érdemes megtekinteni mindkét videót, és lehet hasonlítgatósat játszani.


 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..