home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Rózsafüzér egészen a határokig
Talpai Lóránt
2017.10.16.
LXXII. évf. 41. szám
Rózsafüzér egészen a határokig

Egymillió hívő alakított élő imaláncot — Megkezdődik a litván—német—norvég hadgyakorlat — Egymilliárd dollárba kerülhet a karibi újjáépítés

Egymillió hívő alakított élő imaláncot

Körülbelül egymillió emberből álló imalánc vette körül Lengyelországot, a hívek több mint 3500 kilométer hosszan, az országhatár közelében kijelölt mintegy 4000 helyen, 320 templomban, valamint hajókon, hegycsúcsokon és több repülőtéren is imádkoztak a világ, illetve a haza békéjéért. A Rózsafüzér egészen a határokig elnevezésű megmozdulást egy világi hívekből álló csoport szervezte, a lengyel egyház pedig támogatta. Az ötletgazdák a fatimai jelenések idei, 100. évfordulójához, valamint más, a rózsafüzér olvasására biztató Mária-jelenésekhez kötötték kezdeményezésüket. A kijelölt határ menti templomokon kívül a részvevők a határokhoz közeli városok főterén, határátkelőként is működő pályaudvarokon, a határfolyók és a Balti-tenger partján, hajókon, több hegycsúcson, valamint tíz lengyelországi repülőtéren található kápolnában is imádkoztak. A Tátrában és a Beszkidekben a szomszédos Szlovákia és Csehország lakosai is csatlakoztak hozzájuk, a lengyel—német határ közelében fekvő Siekierki községbe pedig Berlinből és Hamburgból is érkeztek vendégek.
 

Megkezdődik a litván—német—norvég hadgyakorlat

Közös hadgyakorlatot tart október 6-a és 15-e között Litvánia, Németország és Norvégia a balti ország keleti részén található Pabrade város lőterén, Medziotojas 2017 (Vadász 2017) fedőnévvel — közölte a litván fegyveres erők parancsnoksága. „A hadgyakorlatra kijelölt tíz nap alatt az érintett több mint 600 katona éles lőgyakorlatot folytat, gyakorolja a páncéltörő fegyverekkel felszerelt egységek irányításával kapcsolatos manővereket, valamint tanulmányozza a lehetséges ellenség gépesített és harckocsiegységeinek taktikáját” — részletezte a katonai vezetőség. A Medziotojas fedőnevű katonai manőversort hetedik alkalommal rendezik meg Litvániában.
 

Egymilliárd dollárba kerülhet a karibi újjáépítés

A karibi térség szigeteinek, Antiguának, Barbudának és Dominikának az újjáépítése csaknem egymilliárd dollárba kerül — közölte az ENSZ. Stephen O’Malley ENSZ-koordinátor a Maria nevű hurrikán által szinte teljesen elpusztított Dominikáról videón közvetített interjújában a New York-i újságíróknak elmondta, a karibi szigeten érezhetően javult a helyzet. A világszervezet koordinátora szerint az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) eddig 60 tonna élelmiszert szállított Dominikára a sziget lakossága felének, vagyis 30 000 embernek az ellátására.


Nyitókép: Mti.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..