home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Rózsa Sándor szellemében
Tóth Tibor
2019.07.22.
LXXIV. évf. 29. szám
Rózsa Sándor szellemében

A hajdújárási Rózsa Sándor Civil Szervezet negyedik alkalommal rendezte meg a Rózsa Sándor Fesztivált, mellyel a híres alföldi betyár születésének évfordulójára emlékeztek.

A háromnapos rendezvény a Határtalanul Ásotthalomtól Hajdújárásig nevet viselte, mivel a fesztivál első két napjának Ásotthalom adott otthont.

A hajdújárási Szúnyogcsárda előtti tisztáson vasárnap reggel huszonhárom bogrács alatt lobbant fel a tűz, és néhány óra múlva ízletesebbnél ízletesebb birkapaprikások kerültek a vidám társaságok tányérjába. Huszonöt vállalkozó kedvű betyár Rózsa Sándor betyárpróbájára nevezett be, melynek során patkódobásban, csizmahajigálásban és rúdtartásban mérettettek meg, az összesített győztes pedig egy subával lett gazdagabb. A megnyitóünnepséget a harangszó és a betyárok felvonulása után tartották meg, Sövény Rudolf, a Rózsa Sándor Civil Szervezet elnöke köszöntötte a nagyszámú megjelentet. Kiemelte, hogy ezzel a rendezvénnyel a száz évvel ezelőtt megrajzolt határokat jelképesen eltörlik, hiszen a fesztivál egy határon átnyúló esemény.

A családi nap folyamán Rózsa Sándor hajdújárási kötődéseit, valamint a Fekete csárda történetét tartalmazó kiadványt mutatták be. A látogatók csónakba szállhattak, és a Ludasi-tavon levő Rózsa Sándor-szigetet is megtekinthették, a gyerekek pedig kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, illetve az íjászatot és a pónilovaglást is kipróbálhatták. A művelődési műsor keretében fellépett a Juhász Zenekar, a hajdújárási Lifka Sándor Művelődési Egyesület, a noszai Hinga Művelődési Egyesület és a magyarországi Kunsági Bognár Bálint, aki ostort csattogtatott. A talpalávalóról a Szóljon hát a nóta! zenekar gondoskodott, nagy sikert aratva a helyiek és vendégeik körében.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..