home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Rövid zenei hírek
Zvekán Péter
2022.03.25.
LXXVII. évf. 11. szám
Rövid zenei hírek

Omah Lay & Justin Bieber: Attention — Red Hot Chili Peppers: Poster Child — Animal Cannibals: Ezzel a számmal (DJ Bogár remix) — Saweetie: Closer (feat. H.E.R.)

Omah Lay & Justin Bieber: Attention

A nigériai Omah Lay az előző évben elég nagy utat járt be. Sorra jelentek meg a dalai, melyek közül néhány 35 milliós megtekintést is tudott generálni a YouTube-on, ezenkívül az előadó lenyomott egy többállomásos amerikai turnét is, nem mellékesen telt házzal. 2021 júniusában aztán egy olyan számmal jelentkezett, amely Justin Bieber Peaches című slágerének volt az újragondolása. Azt nem tudni, hogy innen jött-e az ötlet, de 2022-ben már közös dallal álltak elő — ez lett az Attention!

 

Red Hot Chili Peppers: Poster Child

Már írtunk róla, hogy a Red Hot Chili Peppers visszatért, és nem is akárhogyan. A múlt hónapban jelentette be az Unlimited Love című új lemezét, melyről az első dal, a Black Summer már ezerrel dübörög előre a listákon. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy 2006 óta először tér vissza a meghatározó gitáros, John Frusciante és a Grammy-díjas producer, Rick Rubin. A lemezről most egy újabb előhírnököt ismerhetünk meg, mely a Poster Child címet viseli. A dal hihetetlenül lazára, groovysra sikeredett, melyben érdekes kettősséget értek el azzal, hogy amíg a basszusgitáros Flea és a dobok mögött ülő Chad Smith fürgén játszik, addig John Frusciante visszafogott gitárakkordokkal ízesíti és teszi teljessé a szerzeményt.

 

Animal Cannibals: Ezzel a számmal (DJ Bogár remix)

A kannibálok egyszerűen nem akarnak kihalni, sőt… Úgy döntöttek, eljött az átdolgozások ideje. Azért merem ezt állítani, mert az utóbbi időben szinte csak saját felvételeiket gondolják újra, és most sincs ez másképp. Az Ezzel a számmal című dallal kockázatot vállaltak, hiszen azt az utat választották, hogy a hangzás legyen modern, dance-es, ami eddig valljuk be, rájuk nem igazán volt jellemző. Ebben az esetben a remixet DJ Bogár követte el, a srácok pedig úgy döntöttek, hogy egy számnál nem állnak meg. Olyannyira, hogy már tudni lehet, nemsokára érkezik egy 19 dalt tartalmazó lemez, melyen mindegyik szerzemény remix lesz. Ezeket természetesen ismert arcok fogják művelni, például ilyen lesz a Fonogram, MTV Music Awards és Petőfi zenei díjas Lotfi Begi vagy a szintén hatalmas népszerűségnek örvendő DR BRS. Már alig várjuk, hogy ebből mi sül ki — addig is hallgassátok meg az Ezzel a számmal című dalt!

 

Saweetie: Closer (feat. H.E.R.)

Saweetie egy viszonylag friss amerikai előadó, aki éppen olyan stádiumban van, hogy a neve ismerősen is cseng, meg nem is. Mert amíg a Doja Cattel közösen felvett dala, a Best Friend hatalmasat ment az egész világon, addig az olyan számai, mint a Back to the Streets vagy az ICY GRL inkább csak az USA-ban szerepeltek jól. Most egy laza, érzéki dallal kezdett el hódítani, mely a Closer címet kapta, és melynek elkészítéséhez segítséget is kért az R&B-lista-vezető énekesnő, H.E.R. személyében. És ha már az újdonság miatt sok tekintet szegeződik rá, egyúttal azt is megtudtuk, hogy még az idén érkezik a debütáló lemeze.

Nyitókép: static.standard.co.uk

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..