home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Rosszindulatú pletykák?
Tomek Viktor
2016.02.26.
Rosszindulatú pletykák?

Többen jelezték az egyik közösségi portálon, hogy a Szerb Haladó Párt magyarul beszélő aktivistái elkezdték felmérni a terepet.

Minden előre le van zsírozva! Magyarország kormányának nagylelkű adományára, pontosabban az 50 milliárd forintos támogatására azok a vajdasági magyarok pályázhatnak, akik a kötelező dokumentációhoz egy, a Vajdasági Magyar Szövetség által kiállított és aláírt belépési nyilatkozatot is mellékelnek. Magyarán az kap pénzt, aki belép a VMSZ-be. A szóbeszéd „lájtosabb” változata szerint a VMSZ-be való belépés nem kötelező, de kívánatos, azaz a Prosperitati Alapítvány a párttól nem független szakemberei előnyben részesítik majd a pályázatok elbírálásánál a VMSZ „embereit”! Mindez nem lehet más, mint rosszindulatú pletyka. A fent leírtaknak már csak azért sem lehet valóságalapjuk, mert ha ez valóban így volna, akkor a pályázók között biztosan akadnának olyanok, akik kitálalnának, akik kiborítanák a bilit, mondván: ők csak azért sem lépnek be a VMSZ-be, eddig is megvoltak nélküle. Annak beláthatatlan következményei lennének, ha beigazolódna, hogy a pályázatok elbírálása valóban előre megkomponált módon folyik.
A másik pletyka, hogy némelyek a Prosperitati pályázatainak népszerűsítésekor a tájékoztató végén olyasmivel hozakodnak elő, hogy ha az érdeklődő vajdasági magyar nem szavaz a VMSZ-re, akkor a magyarországi pénzekből semmi sem lesz. Vagyis ha a Vajdasági Magyar Szövetség nem szerez újra megfelelő súlyú támogatottságot, legitimitást, akkor a magyar kormány leállítja a milliárdok folyósítását. Nyilván ez az állítás sem igaz. Hónapok óta mást sem lehetett hallani, mint azt, hogy a pénzt a vajdasági magyarság kapta, a támogatásokat egy független szakemberekből álló független alapítvány osztja majd szét sportszerű pályáztatás útján, ergo a VMSZ-nek ehhez semmi köze. A pályázatosztónak nyilván eszébe sem jut téves információkkal kampányolni, hiszen ha ennek a badarságnak híre menne, annak nagyon rossz vége lenne.
A VMSZ a tavasszal esedékes szerbiai választásokig minden bizonnyal sok jó pontot szerezhet a gazdaságfejlesztési pályázatokkal. De mindeközben mások már házalnak. Nem is akárhogyan. Többen jelezték az egyik közösségi portálon, hogy a Szerb Haladó Párt magyarul beszélő aktivistái elkezdték felmérni a terepet. Becsöngetnek házakba, megpróbálnak rábeszélni embereket, magyar embereket. A házalók olyan dolgokat mondanak, hogy nem érdemes a VMSZ-re szavazni, mert aki rá szavaz, az valójában a Szerb Haladó Pártot támogatja, és ezért érdemesebb közvetlenül a haladókat választani, mert így nem vesznek el a magyar szavazatok.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..