home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Rongálások a magyarkanizsai Gödrök Grund játszótéren
2023.02.20.
LXXVIII. évf. 7. szám
Rongálások a magyarkanizsai Gödrök Grund játszótéren

Százezres tételekben mérhetőek azok a károk, amit vandálok okoztak a tavaly átadott magyarkanizsai Grundon, azaz a Mosztár utcai közösségi és játszótéren. Alkalmi sajtótájékoztatóján Sáfrány Attila, a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal munkatársa, környezetvédelmi felügyelő hívta fel a lakosság figyelmét a közösségi felelősségre a közterek állagmegőrzése kapcsán. 

–A közösségi tér tavaly készült el, a tervezésébe, ötletelésbe a lakosokat is bevontuk, és a projekt nagyon jól sikerült. Ezt az is bizonyítja, hogy sok a park látogatója, de sajnos vannak olyanok is, akik nem rendeltetésszerűen használják a játszótéri elemeket, és az elmúlt időszakban több rongálás történt. Az önkormányzat kénytelen volt lépéseket tenni, feljelentést tettünk a belügyi szerveknél, melyhez mellékeltük a térfigyelő kamerák felvételeit, és bízunk benne, hogy ez elejét fogja venni a további rongálásoknak.

Sajnos kénytelen voltunk néhány elemet eltávolítani, de ezeket majd tavasszal, a javítások után visszahelyezzük. A közösséghez szeretnénk fordulni azzal a kéréssel, hogy próbáljuk meg együtt őrizni a teret. Amennyiben észrevesszük, hogy valaki nem rendeltetésszerűen használja a játszótereket, parkokat, közösségi tereket, akkor szóljunk rájuk, illetve ha vandalizmusnak vagyunk tanúi, akkor jelezzük azt a helyi rendőrség felé. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a terek, parkok, játszóterek sokáig megvigyázott állapotban maradjanak.

Sáfrány Attila elmondta azt is, hogy a polgárok bejelentéseket tehetnek a rongálásokról a 024 4 877 442-es telefonszámon, illetve ötleteiket is elmondhatják a további fejlesztésekkel kapcsolatban. 

(Magyarkanizsa község sajtószolgálata)

Fotó: Puskás Károly 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..