home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ronaldo és a cseles szurkoló
Tóth Tibor
2016.07.01.
LXXI. évf. 26. szám

Negyeddöntő: Lengyelország—Portugália 1:1 (1:1, 1:1, 1:1) — büntetőkkel 3:5

Marseille, Stade Vélodrome, 62 940 néző
Vezette: Brych (német)
Gólszerző: Lewandowski (2.), illetve R. Sanches (33.)
 
LENGYELORSZÁG: Fabianski — Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk — Błaszczykowski, Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 98.), Grosicki (Kapustka, 82.) — Milik, Lewandowski.

PORTUGÁLIA: Rui Patrício — Cédric, Pepe, Fonte, Eliseu — J. Mário (Quaresma, 80.), W. Carvalho (Danilo Pereira, 96.), R. Sanches, Adrien (Moutinho, 73.) — Nani, C. Ronaldo.

A kezdő sípszó után mindössze 1 perc 40 másodperc elteltével vezetéshez jutottak a lengyelek, amikor Grosicki átadását Lewandowski belőtte a portugál kapuba. Ez volt az Eb-történelem második leggyorsabb találata az orosz Dmitrij Kiricsenko gólja után, melyet a 2004. évi Eb-n 68 másodperc után szerzett a görögök ellen.

A portugáloknak még az első félidőben sikerült egyenlíteniük, amikor a Bayern München újdonsült igazolása, Renato Sanches lövése utat talált Fabianski kapujába. Ezzel a 18 éves és 317 napos portugál tehetség az Eb-történelem harmadik legfiatalabb gólszerzőjévé lépett elő.
 
A második félidőben egyik csapat sem kockáztatott sokat, a legizgalmasabb jelenetet egy pályára berohanó portugál szurkoló okozta, aki Ronaldo felé futott, de CR7 egy testcsellel elkerülte a váratlan látogatóval való találkozást.
 
A felek nem bírtak egymással, ezért következhettek a büntetők, melyek során lengyel részről Błaszczykowski hibázott, így az öt mérkőzésen rendes játékidőben elért győzelem nélküli portugálok bejutottak az elődöntőbe, az Eb alatt hátrányban egyetlen percet sem játszott lengyelek pedig utazhattak haza. 
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..