home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Rókák, ki a lyukból!
Bíró Tímea
2020.07.03.
LXXV. évf. 27. szám
Rókák, ki a lyukból!

Aki megijedt, hogy a járvány miatt elmarad az idei Róka Fest, az nyugodtan hátradőlhet, és élvezheti a tudatot, hogy a fesztivál hamarosan szélesre tárja a kapuit, mégpedig július 16-a és 19-e között a ludasi Róka-tanyán.

Az egyre több résztvevőt maga köré csalogató fesztivál az idén is színes programmal várja a kikapcsolódni vágyókat. A rendezvény előtt július 4-én lesz egy promóbuli, melynek szintén a Róka-tanya ad otthont.

Csütörtök 15 órakor kezdődik a háromnapos buli a tanyán. Az első napon olyan neves fellépők várják a fesztiválozókat, mint a Perpetuum Mobile, a Kurta Utca vagy Attila Wolfskin. A szokásos sörpong mellett pedig éjszaka több DJ gondoskodik arról, hogy senki ne kerüljön korán az ágyba.


Bártol Brigitta felvételei

Hulló Zsófia, a fesztivál fő szervezője mesélt nekünk a részletes programról:

— A fesztivál első napjára egy különlegességgel készülünk, melyre előzetes bejelentkezés szükséges. Stevanović Daniela lesz a Lady Style Bootcamp nevű foglalkozás vezetője, mely egy két napon át tartó, öt intenzív órából álló táncóra. A fesztiválon belül a salsabuliban is meg tudják mutatni a résztvevők, hogy mit tanultak meg ilyen rövid idő alatt. Mivel tavaly hatalmas sikere volt a latin partinak, az idén sem marad el. Természetesen ezúttal is lesz filmnézés a csillagok alatt, illetve a civil sarokban különféle civil szervezetek és közösségi terek mutatkoznak be. Újdonságként megemlíteném, hogy a fesztivál mindegyik napján 13 órától 18-ig masszíroztathatják magukat a fesztivállakók. Ez becsületkasszával fog működni. A pszichosátorban a friss diplomás Horvát Barbara vezetésével önismereti workshopok lesznek, illetve személyes beszélgetésre is van lehetőség. Az idén szerb nyelven is folyik majd egy workshop. Egy nagyon érdekes művészeti műhelymunka várja a fiatalokat, a szabadkai Népszínház színésze, Fülöp Tímea tart ugyanis egy színészworkshopot, és a felolvasószínház jellegű darabot be is mutatják a tanyán. Pénteken a rendkívül népszerű, magyarországi együttes, a Carson Coma, a Comeback Party, a Josef K, a Nidiotsound és még sokan mások lépnek fel.

A fesztivál szervezői nemcsak a középiskolásokra és az egyetemistákra gondolnak, hanem a családokra is. A nekik szóló programsorozat 17-én kezdődik, és mindennap 10-től 16 óráig tart. A szórakoztató csapatjátékok, a kézműves-foglalkozások és a csillámtetkók kipróbálása mellett az anyukák a kelt kalács sütésében is összemérhetik a tudásukat. A megmérettetésre előre be kell jelentkezni. A hozzávalókról a szervezők gondoskodnak, és díjazzák is a legügyesebbeket. Az első helyezett ajándéka egy családi nap ebéddel együtt a Róka-tanyán. A második helyezett 2500 dináros kedvezményt kap a természetvédelmi táborba, melynek időpontja július 27. — augusztus 1. A harmadik legügyesebb édesanya pedig 1500 dináros kedvezményt nyer a játéktáborba, melyet augusztus 8-a és 13-a között rendeznek meg. A családi program vezetője Béres Szinita, aki népi gyermekjátékokkal is megismerteti a legkisebbeket. A többnapos programsorozatra szóló jegy ára 800 dinár, ezzel két felnőtt és két tizenöt évnél fiatalabb személy tud belépni a fesztiválra.

A sport sem maradhat el a Róka Festről: röplabdázás, Sakktivity és táncbemutató mozgatja meg az agytekervényeket és az izmokat. Habár nem sport, de mindenképp maradandó élményt nyújt a Traktor Stage, mely hangos zenével vonul végig a falun. A szervezők előre szólnak, hogy ez az egyetlen lehetőség, amikor a fesztiválon kívül lehet ételt-italt vásárolni.

— Mint minden évben, az idén is fontosnak tartjuk, hogy a fiatal zenészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtsunk. Ezúttal rapperek jelentkeztek nagy számban, így az esti órákig ők fogják elfoglalni az Art Stage-et. Az idén is lesz közösségi zenélés, melyre mindenki hozhatja a saját hangszerét. Lality Csaba plakátjaiból állítunk össze egy kiállítást, melyet 17-én lehet megtekinteni. 18-án lép színpadra a Phrenia, a Sin Seekas, a The sPark, a Tőtöttcigi és még sok neves előadó, emellett pedig slam poetry és könyvbemutató is gazdagítja az aznapi programot. Ezen a napon Tokodi Krisztofer is fellép, aki lemezlejátszóról engedi a zenét, és mindenki elhozhatja a kedvenc lemezét erre a retró bulira. Itt lesz még Kubiszyn Viktor író, aki Árnyékvilág — szerhasználat és irodalom címmel tart előadást. A vizuális élményről szombaton Kovács Zsuzsa gondoskodik, hiszen a fotóiból készült kiállítást lehet majd megtekinteni — tudtuk meg Zsófitól.

A fesztiválra szóló jegyet a szabadkai Thalia kávézóban lehet megvásárolni elővételben. A napijegy ára 590 dinár, míg a bérlet 1000 dinárba kerül.  Július 4-e után 790 dinár a napijegy, míg a helyszínen 990 dinár. A kerékpárral érkezők kedvezményben részesülnek, a bérlet árából 400, a napijegyéből pedig 200 dinárt takaríthatnak meg.

A teljes program megtekinthető a www.rokafest.com oldalon, illetve minden információ fent van a Facebookon és az Instagramon is. A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönhetően valósul meg, illetve további támogató a Pannon RTV, a Hét Nap, a Szabadkai Városi Múzeum, a Képes Ifjúság és még sokan mások.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..