home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Robotok a szabadkai Sportcsarnokban
2022.06.01.
LXXVII. évf. 22. szám
Robotok a szabadkai Sportcsarnokban

Szabadkán megtartották a World Robot Olympiad (WRO) szerbiai döntőjét, melyen LEGO robotok programozásában vehettek részt az általános iskolás és a középiskolák diákok. A Sportcsarnokban zajló megmérettetésre 41 csapat, mintegy száz gyermek és fiatal nevezett be Vajdaság egész területéről, valamint Jagodinából is érkeztek érdeklődők. A jelentkezőknek négy hónap állt rendelkezésükre, hogy két-három fős csapatukkal elkészítsenek egy robotot az előre megadott funkciók szerint.

A WRO elődöntőjét harmadik alkalommal rendezték meg. Námesztovszki Zsolt főkoordinátor elmondta, első alkalommal osztálytermi versenyt szerveztek, a második évben online rendezvény volt, idén pedig találkozhattak a versenyzők egymással. Mindegyik kategóriagyőztes csapat részt vehet a világbajnokságon, amelyet novemberben tartanak meg a németországi Dortmundban.

Az esemény fővédnöke Pásztor István volt. Támogatta mások mellett a Magyar Nemzeti Tanács, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, a magyarországi Edutus Egyetem, valamint vállalkozások és magánszemélyek.  

A kategóriák győztesei: Kisokosok (Topolya), InfoRobik (Ada), Coder Club (Topolya), Mindstrongs (Topolya). A Future Innovators első helyezettje Mr. Robot Jagodináról.

Forrás: VRTV, Magyar Szó

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..