home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Robbanások történtek egy szerbiai rakétagyárban, többen megsérültek, ketten meghaltak
MTI
2021.11.24.
LXXVI. évf. 47. szám
Robbanások történtek egy szerbiai rakétagyárban, többen megsérültek, ketten meghaltak

Robbanások történtek egy légvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, ketten életüket vesztették, 16-an megsérültek - közölte a szerb belügyminisztérium.

A szerbiai közszolgálati televízió helyszíni beszámolója szerint a robbanássorozat nem sokkal 14 óra után történt a gyárban, ahol körülbelül százan tartózkodtak. A robbanás pillanatában negyvenen voltak a raktárban, ahol a detonáció történt. Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították. További tizenhárom ember is megsérült, de állapotuk nem válságos. Néhány dolgozót még mindig keresnek.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a raktárban mintegy ötszáz rakéta volt összesen 30 kilogrammnyi robbanószerrel.

Több tucat tűzoltó órákig oltotta a lángokat, a területet sűrű füst borította. Egyelőre nem lehet tudni, mi váltotta ki a robbanássorozatot.

A Nova.rs hírportál beszámolója szerint a vállalatnál 2008-ban már történt hasonló baleset, akkor hárman sérültek meg súlyosan egy robbanás következtében.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..